full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Att förlora sig

by Radio Tio | nov 19, 2014
Den första tiden när jag upptäckte lovsången och tillbedjan var jag helt uppslukad.Att lovsjunga och vara i denna nya atmosfär hade tagit mig helt. Det enda som var viktigt för mig var att ta reda på allt jag kunde om lovprisning. Vad betydde lova och prisa? Vad var det för skillnad på tillbedjan och lovprisning?
Jag ville att
alla skulle förstå betydelsen av att lovprisa Gud och jag trodde fullt och fast att detta var lösningen på många av de utmaningar vi stod i i församlingen. Det var kanske lite smalspårigt men det fungerade då.
Vi vann många
segrar i bön och lovsång. Lovsång och bön blev vårt sätt att övervinna motstånd vi mötte i den andliga världen. Allt var fräscht och vi brann av tro på det vi sjöng.

Apati och nåd

Nu har många år gått och jag lever fortfarande med lovsången som en viktig del av mitt liv. Många erfarenheter rikare. Ibland har jag tappat min inspiration, blivit trött och känt mig död på insidan. Kämpat i egen styrka för att ”bryta” slentrian och apati hos mig själv och dem jag skall leda.
Men jag har också erfarenhet av att jag många gånger fått nåd att få vara på Helig mark i Guds närvaro, där jag och de människor jag leder förlorar oss i Jesus. Han som är ämnet för vår lovsång.
Dessa tillfällen förvandlar.

Tillbaka till enkelheten
Jag har ibland undrat vad som gör att jag fortfarande lever med lovsången och tillbedjan så intensivt. Ett svar kan vara att tillbedjan har blivit min livsstil. Ett annat svar är att jag alltid försökt behålla min beundran av Jesus.
När slentrianen smugit sig på har jag inte nöjt mig utan försökt bryta mig ur den. Tagit mig tillbaka
till enkelheten med Jesus och vänt om.
Eftersom Jesus är ämnet för min lovsång kan jag inte leva utan hans närvaro i mitt liv. För mig är det också viktigt att lovsången inte bara är fina ord och vackra melodier. Lovsången är ett flöde ur mitt innersta.

Berörd för att beröra
Hur jag sjunger har förändrats med åren men jag ber att allt jag ger i sång skall vara ett flöde från mitt innersta. Jag vill vara skicklig men framför allt vill jag vara berörd av Jesus så att jag kan beröra.
För mig är det viktigt att vara beroende av den helige Ande, så att lovsången inte blir ett lagrande av sånger, utan att jag blir ledd och kreativ.

Strömmar av levande vatten
Lovsången är här för att stanna. Den är ett tidstecken en kärleksförklaring
till Jesus. Därför kan vi aldrig lovsjunga utan passion och engagemang. Vi måste hålla upp vår medvetenhet och inte hamna i slentrian och apati.
Vi måste älska Jesus, våga förlora oss i lovsången och låta det ur vårt innersta flyta strömmar av levande vatten. Då kommer lovsången att beröra.

Leave a comment