full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Kärlek som bryter ner murar

by Radio Tio | nov 27, 2014

Musik är ett ett fantastiskt uttryckssätt, ett globalt och gränsöverskridande språk som når in i alla våra hjärtan oavsett kultur och nationalitet. Jag skulle vilja säga att musik med stor sannolikhet utövar ett ännu större inflytande än det talade ordet när det sätts i sin rätta plats, säkert delvis på grund av att musiken är ett slags tonsatt budskap. Musikens toner bär budskapet rakt igenom barriärer av betong och järnridå såväl som genom oss människors tuffa fasader och hårda hjärtan. Den bryter ned murar och hårdhet.

Precis som framfarten hos en jättelik rivningskula bryter sig musiken rakt igenom våra intellektuella murar och placerar sig själv rakt in i vardagsrummet hos vår själ. Där huserar den efter eget tycke. Så också de värderingar som den paketerats med.

Musiken är vill jag påstå det fenomen som har störst påverkan på varje individ idag. Musikens tillgänglighet har heller aldrig varit större än den är idag. Hur musiken påverkar oss avgörs av den källa som inspirerat den. Det är ingen hemlighet att denna världens ande har sina marinettdockor för att introducera ”den nya världsordningen”.

En handfull artister är idag handplockade för att promota detta rike. De säljer sin själ till Babylons ande för en omåttlig rikedom och berömmelse. Du hittar dem direkt så fort du tittar på internet, radio eller tv. Dessa marionetter kan vilseleda massorna bort från sanningen, men de kan aldrig utsläcka vår längtan efter den - sanningen alltså. I ditt och mitt, ja alla människors själar finns ett omättligt behov av något alldeles speciellt. Detta finns inbyggt sedan den fullbordade skapelsens första gryning och människan kommer aldrig att hitta sig själv förrän hon funnit denna heliga ”graal”.

Genom historien har detta varit den röda tråden hos otaliga poeter och författare, sångare, musiker och kompositörer, ja detta är hela den röda och eviga tråden hos varje man och kvinna, pojke och flicka, nu levande på jordens yta såväl som de i alla generationer före oss. Denna tråd vars ena ände är orubbligt fastbunden i djupet av våra hjärtan löper ända upp till himmelen där den är oupplösligt bunden till den Allsmäktes eget hjärta.

Vad talar jag om? Jag talar om kärleken. Kärleken är inte bara något vi som människor ger som en ”substans” bland allt annat här i världen. Den är faktiskt det högsta och starkaste sammanhållande bandet som överhuvudtaget existerar i universum.

Kärleken är evig, och Gud är kärleken. Kärleken är det band varmed Gud den Allsmäktige själv håller samman hela skapelsen. Det är också Guds kärlek som får oss att vilja vända om till honom. Inget annat. Guds kärlek bryter ned ALLA murar.

Faktum är (och detta är vad jag egentligen vill komma fram till) att ingen av oss kommer undan. Den röda tråden finns där. Religiös eller ateist. Laglydig eller anarkist. Kristen eller satanist. Muslim eller buddist. Liberal eller konservativ. Fascist eller kommunist, eller vilken annan ”-ist” som helst. Det finns inga barriärer som kan utestänga den verkliga kärleken.

Faktum är att hos alla människor oavsett om de har en tro på Gud eller inte, så uttrycker de ett behov av och längtan efter kärlek. Därför vinner kärleken alltid. Därför finns det också så oerhört mycket musik som talar om den sanna kärleken. Musik som idag klassas både som religiös eller profan. Kärleken finns alltid där. Gud finns alltid där. Kärleken förgår aldrig.

”Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, 39 höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.” (Rom 8:38-39)

Leave a comment