full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Torbjörn Frisk: Mästerlig musik från rena hjärtan

by Radio Tio | dec 17, 2014

I helgen var jag iväg för att spela på en konsert. Där fanns det finaste instrument jag någonsin sett: En ny orgel för 12 miljoner kronor, vilket är lite utanför min budget när jag köper mina klaviaturinstrument. När jag spelade på den och luften fyllde de 14 000 piporna landade himlen för mig. Inget instrument jag spelat på har varit i närheten av detta instrumentens konung. Jag önskar alla människor kunde få uppleva känslan av att få spela på ett sådant mäktigt instrument.

Jag frågade kantorn där om en massa saker om instrumentet, bland annat hur ofta det behöver stämmas. Hon förklarade att vissa pipor kunde man dra till själv, vilket brukar ta henne 4-5 timmar. Andra måste tillverkaren komma och stämma någon gång om året. Ibland händer det att någon av de 57 stämmorna inte kunde stämmas innan instrumentet spelas på. Då får hon ersätta en stämma med en annan liknande. Det är viktigt att varje pipa stämmer, annars låter även det bästa instrumentet hemskt och blir obrukbart.

För mig var det lätt att se bilden av hur Mästaren, Jesus, kommer och spelar på sitt instrument, där vi är piporna och luften som formar tonen är den helige Ande i oss.
Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. (Johannes 15:1-2)

När vi tjänar Gud får det inte finnas saker i vårt liv som hindrar honom från att använda oss. Jag talar om synd: Felaktiga tankar, motiv eller handlingar. Om, eller snarare när, det är på det sättet i vårt liv så låt honom rensa. Ibland är det små saker, men även de hindrar honom ifrån att använda oss ifall han inte får fixa till det. Andra gånger får vår tillverkare justera oss lite mer omfattande. Oavsett om det är små eller stora saker så hindrar det honom från att använda oss.

Men när han har ansat synden i våra liv - våra tankar, motiv och handlingar - kan han använda oss på ett, bokstavligt talat, gudomligt sätt. Och resultatet blir, återigen bokstavligt talat, gudomlig musik. Var inte rädd när han rensar i ditt liv. Du är värd långt mer än det dyraste instrument och låter bättre än ett sådant i hans öron när han spelar på dig. Därför är det viktigt för honom att vårda dig så att de toner som kommer ut ur dig är rena. Resultatet är att du och jag bär frukt. Och det är just det vi är kallade
till att göra. Det är ljuv musik för Mästaren.

Leave a comment