full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: En ängel kom med en hälsning

by Radio Tio | dec 22, 2014

I adventstiden dekorerar många sina hem med både tomtar och änglar; och jag tillhör de som älskar att pynta för advent och ta fram mina fina änglar som jag har fått, både av min mor och även som nära vänner har gjort själva. Det var en ängel som kom med budskapet till Maria att hon skulle bli havande med Guds Son, Jesus Kristus, och det var en Herrens ängel som uppenbarade sig för herdarna på marken och förkunnade Hans födelse i Betlehem.

Bibeln är fylld av berättelser om hur änglar kom till människor med budskap från Himlens Gud, och nu vill jag berätta för er när jag fick ett besök av en ängel och på vilket sett det gick till. Vi bodde i Lerum utanför Göteborg vid den tiden, och efter en tuff och svår sjukdomstid blev det en rutin för mig att gå ut och gå varje dag. Jag behövde få tillbaka styrka i min kropp bland annat, men samtidigt utvecklades detta också till mina dagliga bönevandringar.

Jag insåg efter vart att jag tränades i att vara uthållig i bönen; att inte basera min relation med Gud utifrån mina känslor men att lita på Hans löften och Hans trofasthet att verka i mig både helande och läkedom till kropp och själ. Det var en vacker sträcka jag brukade gå rent naturmässigt, och det fanns en backe som förde mig ner till ett badvatten, och där brukade jag stanna till många gånger. Under lång tid, ja flera veckor hade jag hållit fast vid Guds ord, tackat Honom för Hans trofasthet emot mig, mitt i det att jag inte kände något av Hans närvaro. Ibland undrade jag för mig själv om Gud hörde mig överhuvudtaget?  

En dag då jag kom till samme backe hände något! Jag trodde någon hade kommit ifatt mig, för plötsligt hörde jag en röst. Jag även vände mig om snabbt för att se vem det var, men ingen fanns där. Fastheten och tydligheten minns jag än idag, och detta är vad rösten sa: "Jag har ett budskap till dig från den Högste Guden. Dina böner är hörda"! I samma stund som budskapet kom såg jag för min inre syn två kupade händer framför min mun. Jag fick en stark känsla av att detta var en ängel, och jag var som fastfrusen där jag stod, med tårarna rinnande nerför mina kinder.

Om ni bara visste hur mycket jag funderade över vad ängeln sa, och om det verkligen var en ängel, och varför jag såg dessa två kupade händer? Flera månader senare lät Gud mig få en bekräftelse. Jag var på besök hos en väninna i Norge, och en kväll skulle hon predika i ett möte. Jag följde så klart med henne. Medan hon predikade så råkade jag slå upp Uppenbarelseboken 8 och började läsa för mig själv. Jag höll på att ropa högt när jag kom till vers 4, där det står så här: "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns HAND upp inför Gud"!

Jag hade aldrig sett detta förut, men där läste jag precis vad jag hade hört och sett den dagen då ängeln kom med sitt budskap till mig. Gud visste om mig, varje bön jag någonsin hade uttryckt fanns och finns i böneskålarna inför Honom. Jag önskar så att du skall bli uppmuntrad när du läser min berättelse. Uppmuntrad och stärkt i att aldrig sluta be till Honom som alltid hör oss när vi ber, oavsett hur det ser ut eller känns, eller även när vi inget känner av Guds närvaro. Varje bön samlas upp och blir till rökelse som stiger från ängelns hand, och när tiden är inne kommer ditt bönesvar.

Leave a comment