full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Jag skäms inte för evangelium!

by Radio Tio | feb 03, 2015

Ef: 15-19
Psalm 29: 1-9
Ps 31:20
Psalm 100:1-5
Rom 1:16-17

Jag skäms inte för evangelium. För det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror, först för juden och sen för greken. Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet. Den rättfärdige skall leva av tro” (Rom 1-16-17).

I början av januari nu i år så satt jag och pratade en kväll med några kristna vänner. Flera utav dem har läst eller läser på pastorsutbildningar i Sverige. Det var den kvällen då stormen Egon kom till Sverige. Det började blåsa mycket hårt när vi satt där. Jag berättade för mina vänner att jag för inte så länge sedan varit med om och bett mot en storm och att Gud svarade med att stormen aldrig kom.

Jag föreslog att vi skulle be tillsammans mot denna storm. Då började dessa blivande pastorer att håna och skratta och säga förlöjligande saker mot mitt förslag att be för detta. Jag sa att Jesus själv talade till stormen och att det står i Bibeln att vi skulle göra samma gärningar som honom och till och med större. Men det var ingen som lyssnade. Jag upplevde hur bedrövad Den Helige Ande blev och jag själv också. Jag kunde inte låta bli att säga en sak till dem som hade hånat och skrattat. Jag sa att ni har hånat Gud själv genom att inte tro på hans ord. En utav dem sa att man kan inte tro på sånt här idag och vad skulle andra människor säga om vi bad mot stormar. Jag sa att vi är inte kallade att följa vad andra människor tycker och tänker, vi är kallade att följa Jesu exempel och tro på hans ord.

Jag undrar vart vi är på väg när blivande pastorer beter sig på detta sätt. När de som skall leda andra själva är blinda. Det står När en blind leder en blind så faller de båda.
- Oj vad negativt du skriver.
Ja, så tänkte jag också först. Men jag förstod att jag måste fråga Gud varför han bad mej att skriva detta. Jag hade ju verkligen frågat och bett om vad jag skulle skriva. Då kom fortsättningen: Du måste få dem att förstå att nu är det dags för oss alla att förstå vårt ansvar.

Varje troende är så oerhört viktig. Varje kristen som verkligen tar Guds ord på allvar är avgörande för vårt lands framtid. Vi också - som sångare och musiker ska vi ju gå först. Det står till och med att sångarna och musikerna gick före hären. Vi ska vara föredömen.

Tack gode Fader Gud för den bönerörelse som nu reses upp. Låt den inte tystna efter några veckor. Låt det bli en del utav våra liv ända tills Jesus kommer tillbaka. Fienden ropar krig och ödeläggelse. Ja profeterna varnar för detta. Men inte för att Gud vill detta. Gud säger VÄCKELSE.

Han sände inte sin son att dö för mänskligheten för att det skulle bli krig och ödeläggelse. Nej han sände Jesus för att världen skulle bli frälst. Men vi som hans folk väljer. Han har inga andra händer och fötter. Han sa: Gå ut och gör alla folk till mina lärjungar och jag ska vara med er alla dagar till tidens slut.

Det verkar som vi inte tror honom. Att vi verkligen ska gå ut. En bror i Herren skrev ett mycket allvarligt budskap i FB gruppen ”Så säger Herren”, bland annat nu i veckan angående detta, som är värt att läsa.

En bön till slut: Gud Fader, hjälp oss att göra din vilja. Led oss till de männskor som du vill att vi ska göra till lärjungar. Hjälp oss att inte skämmas för evangelium som är din kraft till frälsning för varje människa som tror och tar emot. Hjälp oss att stå upp för dej och ditt ord Gud. Låt inte denna världen och tidens omsorger hindra oss att följa dej och göra oss till människofiskare. För det var ju det du sa Jesus: FÖLJ MEJ, SÅ SKA JAG GÖRA ER TILL MÄNNISKOFISKARE

Amen

Kan berätta också att jag fick just en sång för ett par månader sedan. Som Heter: "It will be revival in the land" / "Vi vill se väckelse i vårt land”. Den bara klickade ner så där som födda sånger gör. Det var på det sättet Gud började tala till mej om just detta jag skrev om att Fienden ropar krig och ödeläggelse men Gud Ropar VÄCKELSE

Jag sjöng den sången tillsammans med sångare och musiker i helgen på Jesus träffen i Gävle. Gud kom med ett mycket starkt budskap och hans närvaro var så tung över oss hela dagen när vi var där.

Jag ser ett litet moln... Den kommer


Leave a comment