full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Vem är du och vad är ditt budskap?

by Radio Tio | mar 05, 2015

Igår morse när jag vaknade kollade jag min mobil som vanligt. På Facebook strömmar alltid otroligt
mycket information. Det är nyheter från hela världen med både positiva och negativa budskap som innehåll. Det går knappt att beskriva omfattningen av informationsflöde som varje dag strömmar på de sociala medierna och de allra flesta av oss är flitiga användare. 

Ingen av oss kan till 100% styra den information vi tar emot, eftersom alla har frihet att sprida det han eller hon vill. Det här påverkar givetvis alla användare i någon mån, både dig som förmedlare och mottagare. Det är du och jag som inte bara ”gillar” hit och dit, utan faktiskt fyller Facebook med innehåll och substans. Utan oss skulle det aldrig överleva. 

Hur använder du din profil, din yttrandefrihet på nätet? Är du en aktiv skrivare, en aktiv läsare? Skulle du kalla dig för en anonym användare eller en synlig användare och varför är du det isåfall? Vad är orsaken till ditt Facebook-konto?  Är det för att se vad andra gör och iaktta eller för att själv proklamera och ta ställning? Är det för att ta del eller för att dela? Eller är det bara för att majoriteten är med? För att alla har det, till och med farmors syster?

Det vi inte alltid tänker på är att de sociala medierna faktiskt speglar hur du och jag är och lever det verkliga livet. En del skulle verkligen inte hålla med mig här, utan mena att bakom skärmen är människor generellt mer djärva och modiga än de någonsin skulle våga annars. Men det är ju också ett sätt att visa vem man är, eller kanske främst vill vara. 

Även om du inte håller med om det kan du aldrig komma ifrån att din profil och användning av facebook spelgar dig som person. Den visar vart du bor, vad du gillar att göra, hur du ser ut och kanske till och med vem du röstar på. På nätet är du ditt eget varumärke, representerar dig själv och kan visa ditt bästa jag, egentligen precis som i det verkliga livet. Där tänker du inte på det bara, för där kan du inte kolla in dig själv med egna ögon.

Det jag reflekterar över är som sagt att du inte kan styra till 100% den informaton du tar emot, men du kan styra till 100% den information du ger eller själv delar vidare. Här ser jag två sidor av det myntet:

1. Du väljer med eget initiativ vad du vill vidarebefordra av andras nyheter/åsikter/informationer.       
Ex: Lisa har förlorat sitt jobb, enligt henne själv är det på grund av nedskärningar, men du har hört att det är för att Lisa tagit pengar från kontorskassan. Vad gör du med informationen du får?
Här ska du ställa dig tre frågor:
Kan jag med säkerhet veta att det jag fått reda på stämmer?
Blir situationen bättre om jag delar det vidare?
Kan jag göra något som hjälper situationen?

2. Du väljer med eget initiativ vad du själv vill förmedla på nätet, vad du är grunden till i nyhetsflödet.
Ex: Du skriver ett inlägg om att du tycker SVT visar för mycket skidor på TV eftersom du anser att många är totalt ointresserade av idrott. Det här skapar en diskussion som snart utvecklas till en debatt om varför man ska betala tv-licens.
Här ska du tänka på:
Varför vill jag berätta/säga det här?
Gör det något om det blir en utveckling av ämnet?
Vad säger det här om mig som person, mitt budskap och mina livsvärderingar?

 Mycket snart inser vi varför de här plattformerna inte är lämpade för barn under 18 år. Du är själv ansvarig för dina uttalanden, direkt och indirekt. Jag tror inte Facebook är en barn-anpassad värld. Jag tror att den speglar den vuxna världen alldeles för mycket. Det finns mycket kärlek på nätet, men det finns mycket hat också, och kärlek till fel saker. Varför ska vi på ett så ansvarslöst sätt utsätta barn för all den här informationen? I vissa lägen tror jag på att praktisera ordspråket ”Det du inte vet, har du inte ont av”, när det gäller minderåriga. 

Så varför skriver jag ett helt blogginlägg på Radio10 om det här? Har det här något med dig och mig som troende människor att göra? Svar JA. Jag skulle vilja säga såhär: Du som är en rätt vanlig människa, tycker du att din Facebook-sida speglar dig själv tillräckligt? Om inte, vad är ditt budskap, vad tror du är rätt, riktigt och viktigt? 

Om okända människor ser dig eller upptäcker dig, vad vill du att de ska förstå om dig? Vad vill du att det ska stå i din panna? Vem är du i den här världen? Det betyder nämligen något, både idag och imorgon. Du har en betydelse, det finns vikt i att veta var du står, annars skulle inte Facebook till dags datum ha över 1,35 miljarder nyfikna användare.

Slutsats: Jak 1:22 Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste.

/Emilia

Leave a comment