full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Joakim Claesson: Lovsång mitt i omständigheterna

by Radio Tio | apr 04, 2015

För ett antal år sedan, spenderade min fru ganska mycket tid på sjukhus. Att ha sin älskade på sjukhus, kan få vem som helst i obalans. Vid denna tid var jag en 5-barnspappa varav 4 bodde hemma. (Min äldsta dotter hade redan flyttat hemifrån. Idag har jag dessutom två ”extrabarn”.)

Livet blev kaos. Laga mat, tvätta och städning skulle skötas på hemmaplan och arbetet som vice VD på ett säljbolag innebar många tjänsteresor. Ovanpå det ville jag ju hälsa på min fru så ofta som möjligt, så flera kvällar i veckan var jag där. Dessutom var (och är) jag lovsångsledare i vår församling och det var nog det svåraste att göra i allt detta. Hur ska man kunna hjälpa andra att tillbe Gud i lovsång när man har så mycket att bära på själv?

Jag kan inte säga att jag blev bitter på Gud, men jag hade många frågor och ibland tyckte jag att Gud var långt borta. Det var lätt att tycka synd om sig själv och inte se längre än näsan räckte. Så här i efterhand, så kan jag bara se, att utan Gud hade det aldrig fungerat. Han var verkligen VÄLDIGT nära. Det förstår vem som helst att det krävdes ett Guds under för att få allt att fungera.

I 2 Krön 5:13 står det ”..och trumpetblåsarna och sångarna på en gång och samstämmigt stämde upp Herrens lov och pris, och när man lät trumpeter, cymbaler och andra instrument ljuda och man började lova Herren , därför att han är god och därför att hans nåd varar i evighet - då blev huset, Herrens hus, uppfyllt av ett moln, så att prästerna för molnets skull inte kunde stå där och göra tjänst. Ty Herrens härlighet uppfyllde Guds hus.”. Orsaken till lovsången vilade alltså inte på att man upplevde en underbar tillvaro. Man gjorde det för att Gud är god och att han är nådefull.

Att jag och familjen kunde ta oss igenom den tuffa tid vi upplevde, tror jag beror på att jag tog ett beslut – det var inte mina omständigheter och känslor som avgjorde ifall jag skulle lova Gud eller ej. Det var ett beslut att tala om för Gud att han är min Herre och frälsare. Jag älskar Gud i mitt hjärta, men OCKSÅ med mitt förstånd. Jag ledde och sjöng lovsång för att Gud är den han är och inte bara när allt kändes bra.

Idag är jag mer förälskad i Jesus än jag någonsin varit och jag tror att det beror på att jag valde att tillbe istället för att klaga, trots omständigheter. Flera gånger när jag var som mest orolig och ledsen för min fru, så var Gud extra starkt närvarande i lovsången. Det var också, helt ärligt, de stunder det var svårast att förbereda sig och leda lovsång. Därför tror jag att belöningen blev desto större – en extra påtaglig Gudsnärvaro i församlingen.

Det finns flera otroliga tillfällen jag skulle kunna berätta om, men jag skriver inte mer om det här. Jag vill bara uppmuntra dig och framför allt utmana dig att göra enligt 2 Krönikeboken – lovsjung Gud för att han är god och för att hans nåd varar i evighet. Klaga inte på hur du mår eller hur dina omständigheter är. Då kommer du få uppleva hans oerhörda närvaro ännu mer. Förvänta dig det!

Leave a comment