full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Maria Frisk: Lovsången tog mig inför tronen

by Radio Tio | apr 15, 2015
När jag var tonåring bestämde jag mig för att jag skulle gifta med en musiker, det fanns inga andra alternativ. Jag hade verkligen gjort mina önskningar kunniga inför Gud. Det var som ett barn som skrivit sin önskelista till tomten och tro de eller ej jag fick verkligen allt jag önskat mig, eller en sak saknades bland mina önskningar - han hade inget körkort! 

Jag trodde det var något som var fel, för där jag kommer ifrån tar alla körkort så fort den rätta åldern träder in. I sommar har vi varit gifta i 30 år och körkortet tog han efter några års äktenskap. 

Men tillbaka till musiken, jag kallar mig inte själv musiker till skillnad från min man som har det som profession, däremot har musiken varit en stor och viktig del under hela min uppväxt, både i min familj och bland mina vänner.
När jag som 14-åring blev frälst efter att ha tagit ett kort break från Gud och det genom att ha svurit två gånger, slutat be kvällsbön gått på disco (vilket på den tiden räknades som mycket syndigt). 

Detta skedde under ett konfirmationsläger då jag kom tillbaka till Gud och verkligen fick möta Jesus och jag blev verkligen totalt förvandlad. Jag var inte uppvuxen i ett kristet hem men min mormor hade alltid berättat för mig om Jesus så denna barnatro fanns nerlagd i mig. Men nu skedde detta mirakel i mitt liv. 

Musiken, sångerna - på kvällarna samlades vi i ett litet litet rum där vi satt och sjöng lovsånger och bad tillsammans. Naturligtvis var det här något helt nytt för mig, visst hade jag gått i söndagsskolan, men detta var annorlunda. Först halade jag väl mest på men ju längre tiden gick så upplevde jag verkligen att Jesus var så närvarande. 

Ingen försökte övertyga mig även om vi hade konfirmationsunderdervisning och det var pastorer som deltog i dessa samlingar på kvällarna. Gud var där. En kväll måste Den Helige Ande ha kommit över oss, för jag bara grät och grät och under sång och bön tror jag att det var vid det tillfället Jesus flyttade in i mitt hjärta på allvar och sedan dess har jag aldrig låtit honom flytta ut igen.

Sedan när man hade konfirmerat sig så var det självklart att gå med i kyrkans Ungdomskör. Min far var som jag tidigare nämnt inte troende och han hade andra förhoppningar om sin dotterr - politiska sådana, gärna aktiv inom det socialistiska partiet. 

Men min övertygelse om det jag hade funnit överträffade  allting, inget kunde ge den tillfredsställelse som jag fick här. Jag hade verkligen blivit en radikal kristen och vägen dit var verkligen till stor del genom musiken. Plötsligt stötte jag på olika sångare och band som besökte vår kyrka. Återigen - musiken, den talade så starkt i mitt liv. Det var självklart vissa grupper och sångare som talade och berörde på ett särskilt sätt. Det var också en tid av väckelse i den här staden vid den här tiden, många ungdomar blev frälsta och vi var verkligen radikala i vår tro.

"Jag är alltid på väg mot en avlägsen destination, bortom det man kallar tid och rum" sjöng Ingmar Johansson, en sångare, gitarrist och låtskrivare som ofta kom och besökte vår kyrka. På den tiden fanns varken Youtube eller Facebook, och mobiltelefon existerade inte i våra liv. Jag hade i alla fall en egen kassettbandspelare och en gitarr hade jag också. Gick och tog gitarrlektioner, hade en kompis som lyckats ta ut ackorden på denna underbara låt. ..." Så vad du än gör vad du än tar dig för ska du aldrig släppa taget om denna osynliga hand som Jesus sträckt dig"

Åh vad denna sång betytt för mig och för så många av oss. Oj vad vi sjöng och vi tyckte allt vi var väldigt bra också! Men det var kraft och ande i det vi sjöng  - vi sög åt oss som svampar. Ja, för att sammanfatta allt det jag vill säga med detta är att sången och musiken fanns där och tog mig med inför tronen, fast jag nog egentligen inte förstod att det var precis var det vi höll på med. 

Vi gick med frimodighet hela vägen fram till tronen (Heb.4:16)- Jag sökte Jesus och jag fann Honom, jag gjorde mina önskningar kunniga inför honom och fick vad mitt hjärta begärde. Tänker tillbaka och blickar framåt med ett leende på läpparna, det är dags att börja göra samma sak igen med samma frimodighet.

Leave a comment