full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Falsk lojalitet

by Radio Tio | apr 22, 2015
Israels folk ville ha en kung. Herren skickar profeten Samuel att smörja Saul till kung. Saul börjar att kompromissa med det Herren säger åt honom att göra. Han gör inte det Herren sagt fullt ut. Till slut så förkastar Herren honom. 

Sauls ande vilar över större delen av kristna ledarskapet idag. Saul trodde att han tjänade 
Herren, men han gör inte fullt ut, inte allt som Herren har sagt. Herren utväljer David i stället till kung. David var full av nitälskan till Herren. Hela hans hjärta var fullt av bara Herren. David utmanar Goliat, som är satans angrepp på Guds folk.  Han besegrar Goliat.

Saul har en son som heter Jonatan. Han och David blir de allra bästa vänner. 
Jonatan vet att hans pappa, Saul, kompromissar med Herren, vet att han gör fel. Ändå stannar han kvar hos Saul av lojalitet. Lojalitet stannar kvar.....
 
För en tid sedan sjöng min man Dag och jag i ett bönesammanhang. Det var företrädare där från många olika sammanhang. Hela samlingen så ljöd det inom mej: `falsk lojalitet`. Flera i samlingen levde i falsk lojalitet gentemot sitt sammanhang, pastor, arbetsgivare etc.  Fast man vet att saker och ting inte står rätt till osv så stannar man ändå kvar av lojalitet.....  Inte av lojalitet mot Herren utan mot någon/ något annat.
 
Som lovsångsledare är det ju inte heller alltid lätt att kliva av ett sammanhang om jag själv får egen ära av det.... Min egen fina position och ställning kanske är hotad. Hörde en ung tjej i min närhet säga att hon ville ha en position i ett visst sammanhang för då kunde hon påverka mer. Ja, detta var hennes resonemang... Hon har fått det nu. En fin position i det sammanhanget. Var detta Herren?   Nej, vill jag påstå.

Hon 
var ute efter egen bekräftelse och egen ära. Det är fel motiv. Trots att många saker i det sammanhanget inte var bra, fullt av kompromisser. Och det var denna tjej medveten om. Men lockelsen av egen ära och position var alltså starkare.
 
Jag tror att Herren håller på att resa upp ett nytt ledarskap i vårt land som inte kompromissar med Honom, lever endast för Honom. Jag får rannsaka mitt eget hjärta. Vem är jag mest lojal emot? Någon/ något annat eller Herren själv?
 
Bless
Helena

Leave a comment