full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Våga följa din kallelse!

by Radio Tio | maj 06, 2015

Min yngsta son är tolv år och har spelat piano i lite drygt ett år. Han har en klar vision om vad han vill göra i framtiden – spela för Jesus, spela piano i ett lovsångsteam och spela in en egen CD. Han vill tjäna Gud med musiken. Du kanske tänker att han bara är tolv år, hur kan han ha en vision i sitt hjärta? Det är just det som är så fantastiskt, han har bett i hela sitt liv om att få tjäna Jesus, en sådan bön behagar Gud och därför har Gud lagt den här visionen i hans hjärta trots hans unga ålder.

Det började med att han fick en längtan efter att spela piano, då var han elva år. Vi hade inget riktigt piano, bara en gammal, ganska usel, synth. Men han började, med sin storasysters hjälp, spela några få ackord. När han upptäckte att de ackord han lärt sig, inte räckte, tog han internet till hjälp. Där finns en uppsjö av hjälp att komma vidare. Det var så tydligt att den här idén med att lära sig spela piano inte bara var ett barns nyckfulla idé utan det fanns något mer, eller rättare sagt, det fanns någon bakom idén. 

Han spelade och spelade och blev duktigare och duktigare. En dag kom han till mig för att dela sitt hjärta.
- Mamma, jag vill gärna bli lovsångsledare. Jag vill tjäna Jesus med att spela piano. Därför behöver jag börja på musikskolan och då kommer jag behöva ett riktigt piano.

Jaa, vad gör man som förälder då? Jo, då tittar man inte i plånboken, utan man börjar leta efter ett piano och anmäler sin son på musikskolan. Varför? Ja, varför lyssna på en liten elvaåring? Varför slänga ut en massa pengar på ett piano och på musiklektioner? Hur kan jag veta att det inte bara blir bortkastade pengar, pengar som vi skulle kunna göra så mycket annat roligt för? Jo, därför att vi vet att Gud hör bön och en bön om att få tjäna Honom, blir alltid besvarad. Gud rör vid vår vilja och han vet vad som finns nedlagt i oss. Han har ju skapat oss, eller hur, skulle då inte han veta vad som är bäst för oss?

Vår lille pojke hade hört Guds röst. Guds kallelse. Och han bestämde sig genast för att följa den. Och inte bara följa den med lätthet, utan kämpa för det. Vilket innebär timmar av övning, timmar av envishet. Jag vet inte hur han orkar, men han är fantastisk, och han kommer att gå långt, med Gud vid sin sida och målet klart.

Vi hittade en pianoförsäljare, åkte dit och fastnade för ett mörkbrunt blankt piano med fantastiskt ljud. Vi köpte det. I tro. Vi hade nämligen inga pengar. Vi gick i tro på att Gud talat till vår son. Och det löste sig. Jag vet inte vart pengarna kom ifrån, men vi kunde betala och ändå ha mat på bordet, hur vet jag inte. Gud håller sin hand över sin sak.

Vi anmälde vår son till musikskolan. En dag fick vi ett mejl ifrån dem. I mejlet stod det att alla pianoplatser var upptagna, vår son kunde inte börja spela piano förrän om tidigast ett år. Vilket nederlag, det här kändes inte rätt. Vår son tillhör kungars kung och ska börja göra det han är kallad till. Han har rätt till en plats på musikskolan! Just därför att Guds plan går först. 

Inga regler eller mänskliga idéer kan stå i vägen för det Gud har bestämt så vår son började be (ja, även jag och hans pappa började så klart be), varje dag. Att det Gud hade tänkt, Hans vilja skulle ske. Vi bad varje dag i tre veckor, sedan kom det ett nytt mejl från musikskolan. Vår son hade fått en plats, en möjlighet att börja spela piano. Det som var omöjligt gjorde Gud möjligt. Vi vet inte hur det gick till, vad Gud gjorde, men Han som är kungars kung, banade väg för att hans barn skulle kunna fullfölja det som Gud hade bestämt. 

Har du en kallelse inom musiken? Vet du med dig att Guds hjärta bankar för din musik? Både du och jag har något att lära oss av vår idag tolvåriga son. Hans envishet och beslutsamhet att fullfölja det Gud lagt på hans hjärta, är värt att tänka på. Har vägen varit rak och enkel för vår lilla kille? Nej. Vi hade till exempel ett samtal, han och jag härom dagen, där han sa att han upplevde hur den Onde försökte få honom att tro att han inte dög, att alla bara tyckte det var jobbigt att lyssna på hans pianospelande. 

Den onde försökte få vår kille att tro att han var dålig på att spela, att han inte kunde klara att göra det Gud sagt till honom. Känner du igen dig? Det är ju så här den onde arbetar, genom att få dig att misströsta. Skulle väl du kunna göra det Gud sagt, du som har så många brister och gör så mycket fel...

Men hur ser Gud på dig och kallelsen han lagt i ditt liv? Om du tänker efter, Gud som har skapat dig, som har lagt ner gåvor och format dig, skulle inte han veta mer om vem du är och vad du klarar av, än någon annan? Gud känner dig mycket bättre än du känner dig själv. Just därför, kan du ta till dig Guds ord från Bibeln och tala ut dem högt, precis som Jesus gjorde när han var frestad i öknen och den onde försökte få honom bort ifrån Guds kallelse. 

Jesus uttalade Guds ord och den onde flydde. På samma sätt kan du stå upp för hur Gud ser på dig och det han vill du ska göra. Oavsett vad du själv tycker eller vad andra säger om dig. Men valet är ditt – ska du lyssna på människors, den ondes, eller Guds röst? Vem talar mest sanning? Vem har mest trovärdig information? Det tåls att tänka på. 

Gud tror på dig. Han tror så mycket på det han har lagt ner i ditt liv, av gåvor och intressen, att han vill arbeta tillsammans med dig. Han ger dig förtroendet att göra saker för Honom. Det är stort. Kungars kung  – vår GUD – vill ha kontakt med dig och vill att du ska spela och sprida budskapet om honom. Vilket förtroende!

Ge inte upp den dröm som Gud placerat i ditt hjärta. Jag vet inte vad du kämpar med idag, men jag vill att du verkligen ska tänka efter. Vilken röst lyssnar du på, är det negativt är det inte Guds röst för han tror på dig. Han VET vem du är och hur han skapat dig. Därför kan du med frimodighet fortsätta att göra Guds vilja. 

Läs psalm 139. Här kommer några utvalda axplock från den, men jag råder dig att läsa hela. Läs den högt så den onde flyr ifrån dig, för han är besegrad!

Herre, Du utrannsakar mig och känner mig. Om jag sitter eller står, vet Du det, Du förstår mina tankar fjärran ifrån.

Om jag går eller ligger, utforskar Du det, med alla mina vägar är Du förtrogen.

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i Din hand.


/ Cecilia Claesson


Leave a comment