full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Pornografin skapar kaos

by Radio Tio | jul 01, 2015

Jag heter Magnus Brengesjö, är 43 år gammal och har fru och tre barn. Jag jobbar som högstadielärare i musik. Jag är också låtskrivare och musiker och den senaste tiden har jag fått skriva flera sånger om den kristnes kamp för trohet inom äktenskap, mot porr, mot ögonens lust till åtrå och så vidare. Jag har själv som kristen och musiker/lovsångsledare en mångårig kamp med porrmissbruk i bagaget. Har upplevt en stark kallelse de senaste åren att dela med mig av min kamp och då märkt hur begäret mist sin kraft i mitt eget liv.


Jag tackar Jesus för hans ord om att bekänna sina synder gör att de mister sin kraft, det stämmer! Jag har också förstått att det är många, många kristna som kämpar med dessa problem. När man som jag också jobbar i skolans värld, med ungdomar, så blir man bedrövad över hur organisationer som RFSU får sådan stor makt att påverka sexualundervisningen i skolan. När jag tagit del av deras senaste material så kände jag en helig vrede välla upp i mig och en söndag i maj så fick jag en drömsyn:

Jag såg en jättelik motorväg, och jag undrade vart motorvägen ledde? Men horisonten var dold i ett väldigt mörker. När jag tittade närmare såg jag att det var röken från en massa olyckor. Vägen kantades av krockar och mycket otäcka olyckor. Jag undrade, varför alla dessa olyckor? Då såg jag att bilarna på vägen körde upp jämte varandra, och förarna i bilarna försökte byta plats med varandra, passagerarna försökte byta plats med varandra, allt under hög hastighet. Då kan man förstå själv vad som hände.


I bilarna satt också barn. Och jag såg barn som sprang, levande men skadade, och de skrek och grät. Många av dem ropade efter hjälp för att deras mamma eller pappa satt fastklämda. Men kaoset på motorvägen var för stort så räddningstjänsten kunde inte ta sig fram. Bilar körde åt fel håll, man körde åt motsatt riktning, mot mötande trafik, och det var alla typer av fordon, även sådana som inte skall befinna sig på en motorväg.


När jag tittade lite närmare såg jag också barn och ungdomar på olika fordon mitt i den livsfarliga trafiken. En del på skateboards, andra  på enhjulingar och inlines och så vidare. Och jag undrade, vad gör de på motorvägen? Här blir de ju överkörda!?

Och det blev de, många dödades, skadades eller for illa. Detta gjorde mig bedrövad, men sedan såg jag något som gjorde mig ännu mer bedrövad! Intill motorvägen såg jag några som såg ut som trafikledare i färgglada västar som syntes lång väg. Till min fasa såg jag dem leda in barn och ungdomar ut på motorvägen. Det var de som fick alla dessa barn och ungdomar att ge sig ut i denna livsfarliga trafik med sina åkdon som inte skall befinna sig på en motorväg.


Flera led med barn och ungdomar såg jag, alla med en färgglad västbeklädd vuxen som lockade ut dem på motorvägen. Vad är detta för dårar till vuxna? tänkte jag. Då såg jag att det stod RFSU på deras västar. Vad är detta för en motorväg? undrade jag. Då såg jag en stor vägskylt. Där stod. Världens väg, sex.

Nu till betydelsen av drömsynen:
Vägen tror jag representerar världens syn på sex, en bred rak motorväg. En motorväg har ju regler man måste följa, i Sverige kör man på höger sida, cyklar, inlines, skate-boards och enhjulingar är inte tillåtna att köra på motorvägar. I drömsynen så fanns alla dessa "barn-fortskaffningsmedel" med på motorvägen vilket jag tror betyder att i världens syn på sex så skall barn och ungdomar också få "pröva" fast reglerna egentligen säger något annat. Och då sker olyckor, barn och ungdomar skadas för de skall inte "köra på motorvägen".


Förare och passagerare som byter plats med varandra tror jag är vuxna som har sex med varandra fast de redan lever i en relation med trohetslöften. Bilarna tror jag är dessa relationer med trohetslöften, gifta eller sambos. Barnen i bilarna är barnen som dessa vuxna har gemensamt. Att bilarna kör i fel riktning är ännu ett exempel att i världens syn på sex så behöver man inte följa reglerna man "kan köra i fel riktning". Olyckorna och de skadade, gråtande, skrikande barnen, de fastklämda vuxna och så vidare är bilder för de olyckor som uppstår när vuxna har sex med varandra utan tanke på barnen.

 


Leave a comment