full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Maria Frisk: Sånger som bär genom mörkret

by Radio Tio | jul 15, 2015
Har precis varit i Oslo, Norge och  tagit del av människors livsberättelser. Så skiftande, en del så gripande, från ett liv som varit perfekt, och så rasar allt på bara ett ögonblick. Men att lyssna på hur de vägrat ge upp och rest sig trots alla odds. Visst känner man igen det här så väl. Någon sa; "Man kan aldrig jämföra ett livsöde med ett annat." Så sant, för när man står mitt i det som verkar helt hopplöst och man inte ser någon utväg, då är det bara det som är fokuset - stora eller små motgångar. Men när man lyssnar på människor som varit med om så svåra saker och ändå rest sig upp blir man berörd och uppmuntrad.

Jag reflekterar över mitt eget liv, de tider som varit nattsvarta och jag tänkt, "Det här klarar jag aldrig!" Men så tittar jag tillbaka och ser att jag kommit ut genom tunneln och sett ljuset. Och jag tänker: "Jo jag klarade det!" Den smala passagen, den gnutta hopp, det svaga ljus som syntes långt borta i tunneln. 

Men så här i backspegeln tänker jag ändå: "Hur orkade jag resa mig?" Trots allt, har något gjort att man vunnit en seger - kanske med sår, smärta och sånt som satt sina spår. Men man gör på olika sätt, bearbetar svåra situationer på olika sätt. 

Men när jag blickar tillbaka så ser jag hur mycket Guds Ord har betytt och Guds Ord kan man ju ta till sig på så många olika sätt. Ett sätt för mig har varit genom musiken. Det har varit olika låtar som tagit mig igenom många av de situationer som varit mörker. De låtarna har burit mig igenom. 

Det har varit låtar med texter direkt hämtade från Guds ord eller med texter som talat in i mitt liv. Ord som: 
"Ge inte upp"  
"Jag vill gå på din väg, vad det än må kosta mig"  
"Tårar från himlen, när änglarna gråter...det är tårar av glädje, av kärlek och hopp..."  
"Because of who You are...."  
"Throne room"
"Vad är det för nåt nytt du ser? Vad är det för nån dröm du har.... Du längtar efter förändring...ingen seger utan strid... Att ta Guds ord på allvar nu"
"Sök mitt ansikte...", "Don't want to be by myself anymore...
" You've Got A Friend"
" To God be the Glory"
"Kom med din Ande"
"Du är hel, du är fri, fri att börja gå med Jesus... Så kom ut och andas in...känn hur elden i dig brinner..."
"Tiden är här för en förändring....En mäktig våg en mäktig vind..."
"Hello Fear... I'm no longer afraid, see, I'm better this way.. farewell, goodbye...."

Ja det här var ord och textdelar hämtade från flera låtar av, eller med artister som Frank Åhdal, Eleonora Lahti, CeCe Winans, Andrae Crouch, Carola Häggkvist, Samuel Ljungbladh, Dag och Helena Bergkvist, Ulf Cristiansson, Kirk Franklin. Det här är bara några utdrag och titlar från de låtar som jag lyssnat på om och om igen under tider av mörker, tider av hopplöshet, tider där det känts som om det inte finns någon utväg. 

Jag har gråtit, tagit orden till mig, de har fyllt mitt hjärta med tro och hopp. Gud har fått verka, när jag inte orkat på något annat sätt. Orden i låtarna, sångarna, musiken som förmedlat Guds närvaro, Kärleken från Jesus, Den Helige Andes styrka och kraft att gå vidare och inte ge upp.

När jag lyssnat på låten efter att jag kommit genom tunneln och in i ljuset, så kommer glädjetårar och sådan tacksamhet när jag ser tillbaka. Det är över, jag har kommit vidare genom Herren som är min herde som burit mig i min svaghet och jag har blivit starkare. Förändring har skett!

Livet kommer alltid att ha med sig utmaningar. Gud är trofast och han sviker mig aldrig, men man behöver flytta fokuset från mörker till ljus och det här är ett av verktygen som fungerar för mig.

/Maria Frisk

Leave a comment