full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Ro i själen

by Radio Tio | aug 17, 2015

Om du frågar människor vad som betyder mest för dem svarar de flesta, familjen, vänner och att vara frisk. Efter det viktigaste nämner många saker som ger livet kvalitet. Då kommer musik, upplevelser och själslig tillfredsställelse ofta upp som viktiga inslag i livet. 

Musiken och sången har en oerhörd påverkan på våra liv, mer än vi tror. Vi tycker om olika typer av musik och påverkas olika av den musik vi lyssnar till. Vi kan ändå konstatera att, i stora drag blir vi glada och upprymda av musik med takt och tempo, och vi blir lugna av musik som har ett långsammare tempo. Hög musik känns i hela kroppen och ökar pulsen, medan disharmonisk musik kan göra oss nedstämda. 

Jag har arbetat i butik i många år och tvingats att lyssna till musik som jag egentligen inte uppskattar eftersom musik är en del av marknadsföringen i en butik. Musiken skall ge den rätta känslan så att köpupplevelsen blir starkare. 
Efter mina arbetspass i butiken ville jag att det skulle vara helt tyst. Jag behövde helt enkelt rensa hjärnan. Att en hel dag lyssna till texter och musik vars budskap du upplever ytligt och förutsägbart tröttar oerhört.

Musiken rör vid själen oavsett vi vill eller inte. Av viss musik blir vi positivt påverkade och av viss musik kan vi bli stressade eller känna olust. 
För mig är det viktigt att den musik jag lyssnar till, tillför något gott och inte bryter ner. Jag tycker om när sång och musik rör vid själen på ett positivt sätt.

Den musik jag uppskattar mest är sånger som i text och musik har ett innehåll som beskriver något viktigt. Det viktigaste för mig är min tro och kärleken till Jesus. Därför uppskattar jag sång och musik som lyfter fram Hans egenskaper och ärar honom. Det finns ingenting mera värdefullt för mig än att vara på en plats där jag kan erfara Gud närvaro. Sången och musiken som fokuserar Guds egenskaper, Hans kärlek och storhet, skapar en speciell atmosfär. Att vara i den atmosfären är läkande och påverkar hela människan positivt.

Lovsång till Gud kan uttryckas på många olika sätt. I all enkelhet utan musik, med full orkester och stråkar, med fullt komp och stark musik. Tempo eller stilla. Herren den Högstes närvaro är kännbar i all lovsång där hjärtats kärlek till Jesus är grunden. Denna musik är annorlunda och tillför samtidigt som en längtan efter att ge till Gud är utgångspunkten.

Några av mina bästa stunder är när jag har möjlighet att sjunga rakt in i andra människors hjärtan. Ge någon annan en beröring genom det som brinner i mitt hjärta. Att få betjäna någon med sin musik är inte alla förunnat, men en stor tillfredställelse. Jag är tacksam för det.

I en tid där så mycket ljud finns runt omkring oss hela tiden finner jag vila i Herrens närvaro. Ofta är det sången och musiken som som ärar honom som för mig dit. ”En liten stund med Jesus o vad det jämnar allt" sjöng Lydia Lithell. Så sant i alla fall för mig. En sång kan verkligen beröra på djupet. Ge ”ro i själen”. 

Leave a comment