full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Ibland måste vi vänta

by Radio Tio | sep 13, 2015

Jag hade tänkt skriva om ett helt annat ämne men det får bli en annan gång. Det som ligger närmast mitt hjärta just nu är allt som hänt under min vistelse i Sverige i sommar. Jag bor i USA sedan 2001 då jag gifte mej med min amerikanske man Tobe. Under dessa fjorton år har jag bara varit hemma i Sverige vart tredje år och då bara ett par veckor varje gång. 

Den här sommaren har varit speciell då jag tillbringat två månader i Sverige med anledning av releasen av min nya CD. Jag har gjort TV- och radiointervjuer, både dagstidningar och veckotidningar. Både sekulära och kristna media. Det har varit en boll i rullning kan man säga och jag är överväldigad över all positiv respons. 

Jag har en publicist som har hjälpt till att sätta igång det hela men jag tror att även han är förvånad över hur lätt det gått. Jag ser helt klart Guds underbara hand i det hela och det är så häftigt hur Han kan använda allt som hände i mitt liv innan frälsningen för att nå människor med frälsningsbudskapet. I varje intervju har jag fått tillfälle att nämna hur jag blev frälst och hur Gud har förvandlat mitt liv.

Min man Tobe och jag har skrivit alla sånger på CD:n och den har tagit närmare två år att fullborda. Dels för att vi båda har vanliga jobb men det har också kommit en del saker emellan. Jag upplever som att djävulen faktiskt försökte döda mej två gånger i början på 2014. Först i februari fick jag blodförgiftning av ett bett från min lilla katt och fick tillbringa två nätter på sjukhus där jag fick 13 påsar antibiotika. 

Tre veckor senare voltade jag med min Blazer på motorvägen i 110 km/timmen och totalkvaddade bilen. Helt klart änglabeskydd och det hade kunnat gå mycket illa. Jag kände Guds frid igenom båda dessa tillbud och jag vet att han räddade mitt liv. Bilolyckan kunde slutat så mycket värre och det tog nästan ett år att bli helt återställd till full styrka och energi.

Tidigt i våras gick vi till några vänners församling här i Phoenix där vi bor. En väldigt karismatisk församling med en afrikansk pastor som Gud kallat till Amerika. Efter mötet introducerade våra vänner oss för en man som nästan omedelbart började profetera över mej. Han sa bland annat att jag bara skulle gå och att Gud skulle öppna dörrar när jag tog steg i tro. Han nämnde även Carolas namn vilket var lite häftigt då han inte visste någonting om mej.

Jag fyllde sextio år i april i år. För femton, tjugo år sedan sa en kristen vän till mej att vissa kommer in i sin kallelse först när dom är sextio. Inte precis sånt man vill höra när man är sådär trettioåtta-fyrtio.  Jag har blivit påmind om det nu i sommar.

Gud har en plan och ibland måste vi vänta. Det tog sexton är från det jag blev frälst till jag fick gifta mej till exempel. Jag tänker att ibland måste man kanske vänta så man kan få vara en uppmuntran för någon annan. Att det inte är försent att komma ut med sin första kristna CD när man är sextio är också ett vittnesbörd. Om vi lyssnar på djävulen så är vi aldrig i rätt ålder. Jag kände mej oerhört gammal redan när jag var tjugosex. Då hade jag ännu inte mött Jesus och denna världens diktat var att man skulle vara purung. Särskilt om man var tjej.

Nu är jag sextio och njuter av mognaden och erfarenheten som livet har gett. Särskilt den här sommaren har Gud visat mej den rikedom som tillryggalagda år innebär.

Gud sätter allt i evighetsperspektiv. Vi är inte klara med vår kallelse här på jorden förrän det är tid att lämna den. Gud har alltid något nytt som han vill visa. Någon ny välsignelse som han vill låta flöda genom oss. Särskilt vi som har musikens gåva behöver hålla den levande. Gud vill använda oss. I denna tid och alla tider. Jag står på det här ordet och det kan du som är lite till åren också ta till dej.

Hosea 2:15 ”Du ska få sjunga som i din ungdoms dagar

Sångerskan Lena Andersson Hubbard

Leave a comment