full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Hanna Petian: Mer än musik

by Radio Tio | nov 25, 2015

Förra helgen åkte jag med jobbet till Stockholm för att filma en pakistansk/indisk konferens under tre dagar. Det var nästan som att stiga in i Pakistan när jag kom in i kyrkan, bortsett från att många talade svenska. Glittrande, färgglada kläder, leende ansikten, doften av kryddstark mat och det höga sorlet av urdu och hindi. Det var en kulturupplevelse för mig som aldrig varit i de länderna, och jag tyckte att det var särskilt intressant att få ta del av deras gudstjänster och få vara med om deras sätt att göra det på. Det var mycket glädje, höga handklapp och en väldig passion under lovsången. Ljudvolymen var så hög att jag behövde ha hörlurarna för öronen från början till slut. Det var mycket trummor och upprepade melodier som konstant växlade mellan dur och moll.  När jag stod där bakom kameran förundrades jag av hur de orkade sjunga refrängerna om och om igen så många gånger utan att tröttna. Jag som håller på med musik har lite svårt för enformiga sånger. När jag leder lovsång kan jag däremot, om jag känner ett flöde, upprepa vissa delar i en sång. Men detta var annorlunda. Det var deras kultur att sjunga på det sättet.

Det slog mig plötsligt där jag stod - att känslorna spelar in mer än vad vi tror när vi lovsjunger Gud. Alla människor kan relatera till musik och hör vi vacker musik som slår an den där sentimentala tonen inom oss, eller helt enkelt musik som vi tycker om – så är det lättare att hänge sig i lovsången, åtminstone enligt mina erfarenheter.  Jag kan villigt erkänna att det skulle vara mycket svårare för mig att fokusera på Jesus och ge hela mitt hjärta i tillbedjan under en gudstjänst - om lovsångsledaren sjunger falskt eller om bandet konstant spelar fel, om sången är enformig eller för gammaldags eller helt enkelt inte är min stil. Rent själsligt så är det ju så.

Vi ska älska Gud med hela vårt hjärta, vår kraft, vår själ och vårt förstånd.  Jag uppfattar det som att vi tillber Gud med vår kraft genom att t.ex. lyfta händerna eller dansa, vi tillber Gud med vårt förstånd genom att öppna vår mun och tala - eller sjunga ut tacksägelse och lovpris, och vi tillber Gud med vår själ genom att låta känslorna komma med glädje och tårar.

 Men Jesus sa också att ”Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning ”(Joh 4:24).

Nu är jag oförmögen att hålla någon slags bibelstudium kring betydelsen i att tillbe i ande och sanning, men jag har genom Helig Ande förstått att det innebär att tillbe bortom känslosvall och sinnesstämning, oavsett omständigheter och situationer. Att tillbe och upphöja Gud bara för att han ÄR. Vi är andliga varelser, skapade av Gud för att leva i en kärleksrelation med Honom och vi lever för att tillbe Honom.

Jag minns när en av predikanterna under senaste JesusFestivalen sa, precis efter att ha avslutat sin predikan och kallat fram folk till förbön, något i stil med ”nu sitter du där och tänker men, ska vi inte ha någon musik? Nej det ska vi inte! Jesus är inte beroende av bakgrundsmusik för att kunna göra mirakel här ikväll.” Det slog mig hur rätt han hade och jag skrattade till för mig själv där på läktarbänken. Om vi ska ha pianoklinkande på eftermötet bara för att det är fint så kan vi lika gärna låta bli. Det blir bara religiöst och själsligt då. Om bakgrundsmusiken däremot förlöser smörjelsen så tror jag att det där klinket är totalt avgörande.  Då tjänar det ett syfte – att förenkla för människor att fokusera på Jesus och att dra ner Guds härlighet och närvaro på platsen.

Gud har känslor. Vi känner därför att Han känner och Han har skapat oss till sin avbild. Han har skapat känslorna för ett positivt syfte – de kan t.ex. tjäna oss i tillbedjan och hjälpa oss att uttrycka vår kärlek till Honom. Men de ska inte vara avgörande och de får inte styra oss. När vi tillber i ande och sanning oavsett hur vi känner oss, och även om musikstilen inte tilltalar oss – så är vi rätt. Det är ju ändå så att lovsång och tillbedjan är mer än bara musik - det är hela anledningen till varför vi finns till. 

Leave a comment