full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Vår blick fäst på evigheten

by Radio Tio | dec 30, 2015

Vi tror att vi äntligen har hittat en församling här i Phoenix som vi båda kan säga ja och amen till. Vi har i stort sett varit utan församling sedan min man slutade sitt jobb som barnpastor för två år sedan. Det har varit en tid då vi haft möjlighet att ha våra egna bibelstunder och komma närmare varandra men det har också varit plågsamt att bara vara vi på ett sätt. Jag tror helt och fullt på att vi behöver vara inlemmade i den lokala församlingen. Tobe, min man, började jobba som barnpastor strax efter att vi gifte oss för fjorton år sedan vilket har varit väldigt intensivt med lite tid för något annat. Under dom här två åren har vi bl.a. spelat in min nya CD ”Open Your Heart”. Något som vi absolut inte hade haft tid med annars.

Det finns många “fina” församlingar runt om i stan men dom är i mitt tycke mer som sociala klubbar än ”den levande Gudens församling”. Vi lever inte i bibelbältet tyvärr och de flesta kyrkor här är inte ande-fyllda. Man känner inte varandra efter anden utan det blir mer socialt precis som i världen. Vi har gjort besök här och där men så mycket handlar om underhållning och aktiviteter. Och man vill inte stöta sig med någon utan predikar ett väldigt tillrättalagt budskap. Jag har också saknat Andens gåvor och det profetiska tilltalet.

I den församling som vi nu har hittat och som bara ligger 10 min från där vi bor, (vilket jag bett om), predikar man med kraft och smörjelse. Lovsången är kanon! I söndags predikade pastorsfrun som också är pastor om hur vi som kristna är själva centrum i denna världen ur Guds perspektiv. Hur vi så lätt kommer in i ett tänkande att vi är i periferin och att det verkliga livet är i den s.k. världen. Det är så lätt att komma under och vi behöver höra om seger. Gud har gett oss all makt genom Jesus Kristus!

Det är så mycket som försöker tysta oss idag. Det som överskuggar allt just nu är väl Islam som en verklig fiende som vill ta över och förstöra vårt samhälle. Har Islam fått denna makt p.g.a. våra synder?

”Res dig, Herre! Låt inte människor få makten, låt hedningarna bli dömda inför ditt ansikte. Slå dem med skräck, Herre. Låt hedningarna förstå att de bara är människor.”. Psalm 9:20-21 på engelska står det: “Strike them with terror, Lord; let the nations know they are only mortal”.

Vi som kristna har ju alltid vår blick på evigheten. Våra motiv, våra bevekelsegrunder vägs alltid mot evigheten och vad som väntar där. Gud har en plan med mänskligheten och den här världen. Satan har också en plan.

Guds plan är att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen. Gud vill att samhället ska vara format så att det är lätt för människor att komma till tro. Det är alltid ett personligt val, men Gud är emot ideologier som hindrar människor från att välja honom. Kommunismen, nära besläktad med socialismen är ett sånt system. Ett styre som förbjuder allt vad kristendom heter. Där människor med fara för sina liv tillber Gud. Det  var inte längesen Biblar smugglades in till Sovjet av både svenska och andra länders kristna. Och dom gjorde det med fara för sina liv. Dom kanske inte riskerade att dödas, men dom riskerade att hamna i fängelse på obestämd tid undangömda för världen.

Darwinismen förde fram evolutionsteorin i kontrast till skapelseläran och är fortfarande förhärskande i all skolutbildning. Det är en teori men behandlas som obestridd sanning.

”Ty hans osynliga väsen, hans eviga makt och gudomshärlighet hava ända ifrån världens skapelse varit synliga, i det att de kunna förstås genom hans verk. Så äro de då utan ursäkt”. Rom 1:20

Humanismen är en annan ideologi i vår tid som vill bannlysa kristen tro. Enligt humanisterna får det inte finnas minsta spår av Gudstro och kristen indoktrinering i våra allmänna skolor och man är helt emot kristna skolor. De ska inte få finnas helt enkelt. Man anser t.o.m att det inte ska vara tillåtet för föräldrar att undervisa sina barn om Gud. Man tycks tro att det finns en slags neutral zon där ingen indoktrinering sker. Att det som humanismen står för inte är indoktrinering.

Vår senaste ideologi som nu grasserar i västvärlden är den s.k. gay agendan. Den är nästan som en ny religion där alla som inte böjer knä blir utpekade som bigotta och fulla av  hat. Det händer i Sverige och det händer i USA. Vita Huset upplyst i regnbågens färger, symbolen för den nya rörelsen.

En gammal vän i min hemstad Halmstad var bedrövad när Gay paraden drog in i staden. ”Alla” förväntades delta och ”gå man ur huse”. Förskolebarn, pensionärer, ”alla”. Polisen hade regnbågsflaggor målade på kinderna.

Vad har hänt? Var är vi kristna? Har vi blivit tystade? Skräck från alla sidor. Vi vågar inte tala emot Islam och vi undviker att tala om homosexualitet och gay agendan.

Precis som alla andra gudsfientliga ideologier så kommer det här tankesystemet, det är jag säker på,  att skörda många miljoner offer. Vad menar jag? Människor har blivit impregnerade med denna nya syn på homosexualitet så till den grad att man kommer att förkasta Guds ord och inte vilja ha med något kristet att göra. Och många, många kommer att gå evigt förlorade p.g.a denna deras övertygelse.

Kristna är nu dom förhatliga. Kristna är nu dom intoleranta som inte tillåter människor att älska vem dom vill.

 ”Ve dem som kalla det onda gott, och det goda ont, dem som göra mörker till ljus, och ljus till mörker, dem som göra surt till sött, och sött till surt”! Jesaja 5:20

Jag har funderat på, hur beskriver man det här i en sång? Kan man sjunga om det här? Undviker vi ämnet? Jag tänker överhuvudtaget mycket på hela den här problematiken med homosexualiteten som breder ut sej. Jag tror att alla vi kristna gör det och vi känner en maktlöshet. Det känns som att vi förlorar kampen mer och mer. Vi som kristna har ett dilemma. Vi vill stå för sanningen, men vi vill inte skrämma bort människor från Guds kärlek och förlåtande kraft. Men för att människor ska kunna bli fria så måste vi predika sanningen. Redan generationen efter mig är indoktrinerade och förförda. En släkting såg en föreställning med en av dom stora svenska folkförförarna och var betagen.

”Vad de gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna.”; Efesierbrevet 5:12

Och nu en annan besläktad ideologi som vill ta bort könen. Man är så emot Gud att man inte ens vill erkänna att Gud har skapat oss till man och kvinna. Det man kan hoppas är att botten snart är nådd och att människor får nog och börjar söka Gud.

Vi var ute på gator och torg på 80-och 90-talet och sjöng och predikade. Varje vecka. Gör man det nuförtiden? Kanske media är ett bättre verktyg idag. Jag har haft många heta diskussioner på Facebook t.ex.

Vi är världens ljus och jordens salt. Kraften finns i Guds ord och sanningen ska sätta människor fria.

Vi vet vad vi tror på. Låt en döende värld få veta vilket hopp vi har i Jesus! Vi ska givetvis predika det glada budskapet men jag tror att vi också är kallade till att konfrontera.

Framåt Kristi Stridsmän! Låt oss inta landet!

Leave a comment