full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Kyrie Eleison!

by Radio Tio | jan 18, 2016

Så här i början på ett nytt år så är det naturligt att man blickar tillbaka och reflekterar över det år som har gått. 2015 var ett år fyllt av glädje och sorg. Det började med att jag fick en influensa som inte gav med sig i stället blev jag sämre och sämre tills jag den 20 januari hamnade på sjukhus. En virusinflammation som satt sig i lungorna gjorde att jag blev sjukskriven på heltid i nästa två månader. Den stora glädjen under denna tid var sonen Samuel som då ej uppnått ett års ålder och som var så nöjd med en pappa som ”bara” orkade sitta på golvet med honom och leka….Under hösten har jag varit pappaledig på heltid och vi har utvecklat en alldeles speciellt god relation Samuel och jag, mycket ”tack vare” att jag var sjuk under våren och fick så mycket tid tillsammans med honom.

Under samma period som jag var sjukskriven så kämpade en svägerska till mig en ojämn kamp mot cancer i bukspottskörteln. Cancern spred sig till levern som satte njurarna ur spel och under hösten klarade inte kroppen mer. Sorgen blev kännbar i familjen och gjorde att vi kom varandra närmare, påminda om livets skörhet men också hoppet om en ljusare framtid, en himmel utan sjukdomar och smärta. Begravningen blev ett ljust minne, där Jesu omfamnande liksom blev fysiskt förnimbar. När en sann Jesu efterföljare dör så är himlen närvarande, då blir begravningen en påminnelse om att våra kroppar bara är stoft men våra själar har evighetsvärde.

Ett minne som sticker ut under 2015 är såklart bilden av den döde treåringen på en strand i Turkiet. Jag vet att för många så brast det när de fick se den där bilden. För mig så brast det totalt. För tre år sedan var jag med familjen på All inclusive-resa till Bodrum i Turkiet, i början av september 2015 flöt en treårig pojke i land på samma strand, död...och min värld föll samman...Vad kan jag göra? Hur kan jag hjälpa? I de etablerade välfärds-sammanhang som jag rör mig i kände jag ett behov av ett "Kyrie Eleison", ett "Herre förbarma dig". Det blev en sång, vi sjöng den på en Hosianna-gudstjänst och det brast för fler människor…Jag kände ett stort behov av att vi som varit tysta länge höjer våra röster. Och precis så blev det, många berördes av den där bilden och tonläget i flyktingdebatten förändrades, många ljusa krafter tändes, det är ett ljust minne av 2015. Sången valde jag att lägga ut på Facebook  med noter och körarr. Efter några dagar hade den spridits till körledare och kyrkomusiker i hela landet och det var mycket roligt att se att den sjöngs från norr till  söder i landet. Vill ni ha noter eller körarr på sången så ligger allt utlagt på min Facebook-sida. Jag tar inget för dem, är bara glada att de sprids! Så här blev texten;

 

Kyrie Eleison-Herre förbarma dig

(Magnus Brengesjö 2015-09-03)

 

Herre vi ber för en värld full av nöd, Herre förbarma dig!

Vi ber för de tusende som flyr undan död, Herre förbarma dig!

Herre vi ber för var flykting i vår tid, Herre förbarma dig!

Vi ber att i länderna de flyr till finna frid, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

 

Herre vi ber dig, hjälp dem som styr, Herre förbarma dig!

Hjälp dem att riva inte bygga en mur, Herre förbarma dig!

Herre vi ber för Sverige, vårt land, Herre förbarma dig!

Vi ber att du skyddar oss med din starka hand, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

 

Herre, vi ber för var människa i nöd, Herre förbarma dig!

Ge oss nåd att dela med dessa vårt bröd, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison!

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison!

 

 

Magnus Brengesjö, Mullsjö den 8 / 1 2016


Leave a comment