full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonnesson: Ett Guds under

by Radio Tio | feb 10, 2016

Vill börja med en vers i  Höga Visan som ju också tonsattes för några decennier sedan. ” Mitt hjärta flödar över , av sköna ord jag säger. Du är den skönaste av människors barn den skönaste. Min dikt gäller en konung , en konung gäller min dikt. Min dikt gäller en konung , en konung gäller min dikt”

Även om mitt liv inte alltid har varit så lätt så kan jag säga en sak: 
Jag har alltid, ända sen jag var barn, gått till Gud med mina svårigheter och jag har hela tiden sett honom göra mirakler i mitt liv.

Därför när jag tänker på honom så blir mitt hjärta alldeles varmt och jag kan inget annat göra än älska honom, tacka och prisa honom! Fadern Sonen och Den Helige Ande : )

Jag vill dela med mig av ett av dessa  mirakler här .

Det står ju i Apostlagärningarna :

” Vi för vår del kan inte låta bli, att tala om vad vi har sett och hört”(den strofen finns ju tonsatt. Sjöng den mycket speciellt på 70-talet)

Det är min dotter som berättar här nedanför i en intervju. Det var hundratals människor som bad för henne under denna tid när hon var sjuk. Hon berättar här med egna ord nu mer än 5 år efter att hon blev friskförklarad. Hennes man Mikael Wärnberg har tagit bilden. Vill bara först tillägga en sak till det hon berättar.

En tid innan hon blev sjuk satt Charlotte och jag i soffan hemma. Då hörde jag Gud viska inom mig: ” Du skall säga till Charlotte att hon inte ska ”Frukta för ont budskap”. Jag hade då absolut ingen aning om varför han sa så. Men jag sa till Charlotte : "Gud säger till mig att jag ska säga till dig att du inte skall frukta för ont budskap."

(Det lustiga var ju att det kom på gammal svenska.Troligtvis från bibel 1917 som jag läste när jag var yngre) Jag visste inte helt säkert men jag anade att det var en vers i bibeln. Det häftiga var att jag fick samma ord av 3 personer från helt olika sammanhang, efter denna händelse. En visste att det var en bibelvers som stod i psaltaren 112:7.

Charlotte fick leukemi när hon var 16 år gammal. Hon fick sedan vara med om ett mirakulöst tillfrisknande och är idag helt fri från cancern.  
– Läkarna kan inte förklara hur min sjuka lever blev frisk eller hur jag kunde återhämta mig så snabbt efter transplantationen av stamceller, säger hon.

Charlotte Wärnberg berättar hur hennes hals plötsligt svullnade upp i slutet av sommaren 2007 då hon var sexton år gammal och strax skulle börja andra året på gymnasiet. Halsen var enormt stor på grund av svullna körtlar och Charlotte sökte en specialistläkare i tro att det kunde vara halsfluss. Men proverna som togs visade att något betydligt allvarligare låg bakom symptomen. Hon fick en remiss till akuten och därefter gick allt fort.

Chockbesked om cancer
– Jag fick veta att jag hade cancer i blodet, så kallad leukemi. Det kändes overkligt och beskedet kom som en stor chock. ”Vad ska hända nu?”, tänkte jag och grät. 
Trots den svåra diagnosen kände Charlotte sig inte särskilt orolig när den värsta chocken lagt sig, berättar hon. 
– Även om det var ett tungt besked hämtade jag kraft i min tro på Gud. Jag kände mig trygg i tron på att Gud var med mig. Men det är klart att det var väldigt tufft flera gånger under behandlingen då jag var oerhört dålig.

Allvarligaste formen
Charlotte påbörjade en åtta månader intensiv cellgiftsbehandling eftersom hon hade den allvarligaste formen av leukemi. Hon gick bara till skolan ibland när hon orkade mellan behandlingarna då hon låg inne på barncanceravdelningen.
Charlottes mamma bodde hos henne under de perioder hon fick ligga inne på sjukhuset. Ibland var hon inlagd en vecka i taget och ibland bara några dagar. 
– Jag längtade tillbaka till skolan och mina kompisar på estetiska programmet med musik som inriktning. Mina vänner ställde verkligen upp för mig, kom hem till mig och fanns där för att stötta mig under den svåra perioden. 
Charlotte hade spelat mycket innebandy och tror att hon hade nytta av att vara vältränad. Hon kunde till och med vara med och träna innebandy ibland mellan behandlingarna och spelade två matcher, berättar hon leende.

Trodde på helande
– Men jag kände mig mycket tröttare när jag fick cellgifter. En gång fick jag jätteont i magen och kände att nu dör jag. Det var fruktansvärt.
– Jag fick även en infektion som gjorde att mitt ansikte svullnade upp jättemycket. Jag hade väldigt ont och hade dessutom tappat allt hår, vilket gjorde att jag knappt ville se mig själv i spegeln. Jag kände inte igen mig själv och det var psykiskt jobbigt. 
– Mitt mål var hela tiden att bli frisk från cancern. Jag såg framför mig att Gud skulle hela mig till slut. Men de stunder jag mådde som sämst bara grät och grät jag och kände att nu orkade jag inte mer.

Levern blev skadad
Läkarna gav henne från början 50 procents chans att överleva. Men hennes lever tog stryk av cellgifterna efter ett tag och läkarna visste inte om levern skulle klara behandlingen. 
– Det var många som bad för mig, både i församlingen Livets Ord som jag och min familj tillhörde då och på deras bibelskola. Även världen över bad människor om att jag skulle bli helad. Min mamma skickade ut mejl och det spred sig som en löpeld till bland annat Kina och Indien och USA. 
– Några dagar senare visade nya prover att levern var helt frisk. Läkarna kunde inte förklara hur det gått till. En av läkarna sa att det måste vara något övernaturligt som skett, minns Charlotte.

Benmärgstransplantation
Efter den avslutade cellgiftsbehandlingen behövde hon en benmärgstransplantation för att inte riskera att cancern skulle komma tillbaka snart igen, sa läkarna. 
Sökandet efter en benmärgsdonator visade sig bli svårt. Trots att tusentals personer testades för att se om de var lämpliga hittades ingen donator. Många människor iförsamlingen men även månnga andra som fick höra om detta, gick och testade sig för att se om de kunde bli donatorer, men ingen matchade henne. 
– Även om jag var lite orolig ibland, försökte jag fokusera på att det skulle lösa sig till slut, säger Charlotte.
Lösningen blev en navelsträng från Belgien. Den tredje april 2008 fick Charlotte nya stamceller från navelsträngens blod insprutade genom en slang. 
– Jag blev väldigt trött efter transplantationen och orkade knappt gå tio meter de första dagarna. Jag var tvungen att vistas i ett isolerat rum på sjukhuset för att minska den överhängande risken att få infektioner.

Mirakulös återhämtning
Det är vanligt med olika komplikationer efter en transplantation; till exempel feber och lunginflammation. Charlotte fick höra att hon skulle räkna med att vara isolerad i en månad.
– Men jag tillfrisknade så snabbt att jag fick komma ut ur isoleringen efter två och en halv vecka. Min kropp återhämtade sig mycket snabbare än väntat och jag fick inga komplikationer.
– En av sjuksköterskorna sa att hon aldrig varit med om en patient som inte ens fått feber efteråt. När jag skrevs ut sa överläkaren: ”Vi kan inte riktigt förstå det här. Det måste vara en annan kraft inblandad.”

Tacksam för livet
Charlotte säger att hennes tro på Gud har blivit mycket starkare av det hon gått igenom. 
– Jag klarade mig oerhört bra genom hela behandlingen och är i dag helt frisk. Jag är så tacksam till Gud för att jag lever. I dag känns det overkligt att tänka tillbaka på allt jag var med om. Det var flera andra patienter som inte överlevde under tiden jag var på barncanceravdelningen. Jag har fått en ny syn på livet och tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare.

 Gud är densamme idag som han var på den tiden Nya Testamentet skrevs! Så var uppmuntrad att alltid hålla fast vid Guds ord och vet att han vill alltid göra mirakler i ditt liv.

/ Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment