full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Omständigheter

by Radio Tio | mar 30, 2016

I skrivande stund sitter jag och min man på x2000, flera timmar försenade på grund av ett bombhot i en stad i mellan Sverige. Vi är helt i händerna på en omständighet vi inte kunnat förutse. Det är natt och vi vet inte när vi kommer att vara hemma. Kanske tidigt imorgon bitti. Många tankar rör sig inom mig. När kommer vi hem? Hur skall vi orka med vårt arbete imorgon? Varför just idag? Varför just vårt tåg? Frågor som om någon vecka inte känns så viktiga längre. Då kommer vi att kunna se tillbaka och ha perspektiv. Nu rör sig allting runt det som händer i stunden och hur vi påverkas av av det som händer just nu.

Idag är det första dagen i påskhelgen, skärtorsdag. Hela påskhelgen ligger framför och budskapet om Jesu död och uppståndelse är mera aktuellt än någonsin. Kanske var det så för lärjungarna att situationen Jesus hamnat i framstod som en omständighet. Han hade varit tydlig och talat om sin död och uppståndelse men ingen av dom var beredd på att Jesus skulle fängslas, dömas och straffas med döden. Allt hände så fort, plötsligt var Jesus och lärjungarna fast in en obehaglig och hotfull situation dom inte kunde styra över. Jesu vänner flydde och lämnade honom att ensam konfronteras med det religiösa och politiska ledarskapet. För dom som levt nära Jesus och som trott att han kom
för att stanna blev frågorna många. Var han verkligen Guds Son? Skulle han inte ta över det politiska herraväldet och bli Kung över Israel? Varför döden? Hur skall det bli med oss? Lärjungarna hade inte perspektiv på händelsen de just tog del av. För dom var Jesu död en katastrof och ett misslyckande. Dom förstod inte vikten av det som hände eftersom dom inte hade perspektiv.

Jesus död såg ut som ett nederlag, men uppståndelsens konsekvens är oerhörd. Lärjungarnas förvåning och tvivel över att graven var tom blev ännu en omständighet att bearbeta. En del trodde men en del tvivlade. Kan det vara sant? Hur kan en person som utstått detta lidande levande lämna sin grav? Var är han nu? Kan kvinnorna sett rätt när de såg honom levande? Frågor som säkert rörde sig inom Jesu närmaste vänner. Efter några dagar mötes Jesus lärjungarna levande uppstånden. Allt förändras och nu ser vi perspektivet på denna katastrof. Vi har en Jesus som inte är död han lever. Han har besegrat dödens makt och ger evigt liv till den som tror. Den omständighet Jesus hamnade i har fått konsekvens för hela världen. Världens viktigaste händelse fick världens viktigaste konsekvens.

Att sjunga om denna händelse och om det blodet som rann från Jesus kropp. Ett blod som blev betalningen för dig och mig är de starkaste och mest verksamma sångerna. Dom berör mitt hjärta och förvandlar mitt perspektiv. Plötsligt ser jag mig själv och mina omständigheter på ett nytt sätt jag får perspektiv.

Leave a comment