full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Sorgen och glädjen

by Radio Tio | maj 11, 2016
När jag skriver detta är jag precis vid slutet av min 44:e födelsedag. Helgen har bjudit på högsommarvärme och det senaste dygnet har jag fått tillbringa ensam med min medvandrare och livskamrat Sara. Något som vi konstaterar att vi inte gjort sedan vårt tredje barn, Samuel (snart 2 år) föddes. När man fyller år så får man anledning att reflektera över livet och något som jag blivit påmind om de senaste åren är att sorg och glädje mår bäst av att vandra hand i hand. Ja, du läste rätt. Jag har nog velat leva med dem åtskilda, liksom sett dem som varandras motpoler som inte trivs i varandras sällskap.

När jag de senaste åren har fått acceptera sorgen som en del av livet har jag insett att det nog är tvärtom. Att sorgen och glädjen trivs med att vandra hand i hand som man säger, att det är viktigt att tillåta glädjen mitt i ett sorgearbete, men också att kunna sörja med dem som sörjer när man själv är glad och lycklig. Paulus säger i Romarbrevet 12:15 "Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter". Jag tror det ligger en djup hemlighet och skatt gömd i den uppmaningen. Lär vi oss det så blir glädjen djupare än vi kunnat ana och sorgebördan lättare att bära.

Under de senaste åren har jag fått följa nära vänners kamp mot cancer i olika former. Dessvärre har det också i några fall inneburit att man fått följa dem till graven. Den smärta sorg man går igenom och delar med människor som kämpar mot dödliga sjukdomar öppnar upp rum i hjärtat man inte visste fanns. Både glädje och sorg. Sorg över att se att de kroppar vi bär omkring på är så svaga när det kommer till kritan, att trots läkares stora kunskap och möjligheter så är våra kroppar dömda att en gång dö. Glädje över att se att en människas själsliv och andliga liv så ofta visar sig starkare än sjukdomar och död. Mina tankar omkring glädje och sorg formulerades för ett tag sedan till en sång:

Sorgen och Glädjen
När Sorgen vandrade ensam 
var dagarna tunga och grå

När Sorgen vandrade ensam 

var livet så svårt att förstå
Men när Sorgen tog Glädjen i handen, 
fann dagarna lätthet och färg
När Sorgen tog Glädjen i handen, 
blev frågor till spännande berg,
som när de bestigits man funnit 
en utsikt man ej visste fanns,
en djupare insikt om livet, 
när Sorgen gav Glädjen en chans
När Glädjen vandrade ensam
var bergen små, mycket små
När Glädjen vandrade ensam
var utsikt något svårt att uppnå
Men när Glädjen tog Sorgen i handen,
fick vandringen motlut och märg
När Glädjen tog Sorgen i handen,
blev frågor till väldiga berg,
som när de bestigits man funnit
en utsikt man ej visste fanns,
en djupare insikt om livet
när Glädjen gav Sorgen en chans

Magnus Brengesjö, Mullsjö den 8 maj 2016

Leave a comment