full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard - Ett ljus och salt

by Radio Tio | okt 12, 2016

Det är svårt att inte tänka på politik i dessa tider. Speciellt om man som jag bor i USA där vi står inför ett mycket viktigt val. Ett val som mycket väl kan avgöra om Amerika kommer att fortsätta vara ett kristet land med den frihet som det innebär.

Jag var aldrig särskilt intresserad av politik när jag bodde i Sverige. Kändes sällan som att det hettade till och berörde. Här i USA är allt väldigt polariserat och kristna värden står helt klart gentemot en mer liberal livssyn. I Sverige står liberalerna för en mer konservativ syn men här betyder liberalism vänsterinriktning. När jag besökte Rikard Olssons Sommarkväll förra sommaren kom jag i samspråk med två av de medverkande. Jag sa mest på skämt att det verkade vara mest sossar i programmet och att jag själv nog borde betraktas som högerextremist eftersom jag är både kristen och konservativ. Dom skrattade åt det men tyvärr så är det ju så att kristna ofta betraktas som en farlig höger. Hur har det blivit så?

Jag tror inte att vi som kristna ska sticka huvudet i sanden och låtsas som att allt är väl. Väckelse börjar med oss själva, men det slutar inte där. Kanske jag borde skriva om lovsång. Jag älskar att lovsjunga och prisa Gud! Jag går till en församling just nu där anden av lovsång är väldigt stark och dit jag går utan ögon make-up eftersom jag vet att tårarna kommer att rinna i tillbedjan.

Men vi lever också i den yttersta tiden och så mycket står på spel just nu. Gud öppnar våra ögon så att vi kan se. Vi är inte dumma kristna, vi har urskiljning.

Jesus stötte sej med etablissemanget ständigt. Han har uppmanat oss att följa i hans fotspår. Vi ska vara världens ljus och jordens salt i en tid av förruttnelse. För människor i världen som söker efter sanningen och har fått nog av allt som händer är det befriande att få höra sanningen utan kompromiss. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag hade varit sökare i många år och det var så underbart att få komma till en församling som predikade evangelium klart och tydligt.

Här i USA har jag redan röstat i primärvalet och kommer att rösta på samma sätt i november. Jag tror inte att våra ledare behöver vara kristna men dom behöver värna om kristna värden. Dom behöver inte heller vara perfekta men behöver ha människors bästa i åtanke och inte drivas av en ideologi eller agenda som går emot vad människor i allmänhet vill ha. Eller som står i strid med Guds ord.

En sak som Trump har sagt att han kommer att ta bort om han blir president är lagen som säjer att kyrkor kan förlora sin ideella status om dom talar om politiska ting i kyrkan eller agerar politiskt. En lag som effektivt har stoppat till munnen på kristna ledare sen 60-talet eftersom det skulle innebära att man måste betala skatt och för många kyrkor ekonomisk undergång.

Trump har också gjort sej känd för att vilja bygga en mur i söder. Det står faktiskt att Gud har satt upp gränser för länder och det finns många ord som talar om just det. Bl.a. i Apostlagärningarna 17:26

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo” –

”Vem har fastställt jordens alla gränser? Vad heter han, och vad heter hans son -- du vet ju det”? Ordspråksboken 30:4

Gud har satt upp gränser inte bara för länder men också för t.ex. årstider, kontinenter, moraliska principer att leva efter m.m. Men länders gränser precis som alla andra gränser som Gud satt upp finns där som ett beskydd tror jag. Både för dom som bor där men också som en fristad för människor på flykt. Vi värnar om människor på flykt men vi har också rätt att stänga ute det som är ont.

Vi behöver ledare som inte är s.k. politiskt korrekta. Den korrektheten tror jag är ett av dom största hoten i vår tid och kommer att bli vårt fall om vi inte vaknar upp till sanningen.

Många, många kommer också att gå evigt förlorade p.g.a. den korrektheten. Därför att vi inte stod upp för sanningen, dör människor i sina synder.

Vi behöver lag och ordning så att människor kan leva i fred och inte känna sej hotade på något sätt. Jag följer vad som händer i Sverige och vet att det nu finns områden där inte ens polisen kan gå in. Där man kastar sten på ambulanser samt tvingar människor som flytt från andra länder att leva efter Sharia lagen.

”Och därigenom att laglösheten förökas, skall kärleken hos de flesta kallna”. Matteus 24:12

Vi vill ha ett samhälle där det är lätt för människor att bli frälsta. Det är Guds eviga plan.

” Var inte delaktiga i mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. Vad de gör i hemlighet är skamligt till och med att nämna. Men allt som avslöjas av ljuset blir synligt,   för allt som uppenbaras är ljus. Därför heter det "Vakna, du som sover. Stå upp från de döda, och Kristus ska lysa över dig. Tänk alltså noga på hur ni lever, inte som ovisa människor utan som visa. Ta väl vara på varje tillfälle, för dagarna är onda.”. Efesierbrevet 5:11-16

Och till slut. Vi som kristna individer älskar människor och  den strid vi för är en andlig strid.

” Vi kämpar inte mot kött och blod, utan mot furstarna, mot makterna, mot världshärskarna här i mörkret och mot ondskans andemakter i himlarymderna”. Efesierbrevet 6:12

Jag skriver utifrån min horisont och utifrån vad mitt hjärta är fullt av men jag tror att hela världen berörs av vad som händer här i USA. Jag hoppas verkligen att Amerika ska få fortsätta att få vara ett starkt, kristet land och en stormakt i maktbalansen i världen. Tänk på vad som skulle komma istället .…

Leave a comment