full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Sitt ner vid Jesu fötter

by Radio Tio | dec 22, 2016
Som församlingsmusiker och lovsångsledare så sitter jag med i ett gudstjänstråd som planerar innehållet i gudstjänsterna. För ett par veckor sedan så satt jag med i möte som tog sikte på vårens gudstjänster och samlingar. Under en lång tid har söndagskolans ledare flaggat för att de är alldeles för få för att orka varje söndag så till slut togs beslutet att ha söndagsskola en söndag i månaden och låta barnen vara med på de övriga gudstjänsterna. 

Söndagsskolans kris att få ledare i mellangenerationerna att ställa upp är bara en av många frivilliguppgifter i församlingens verksamhet där det finns stora behov av fler frivilliga. Våra anställda församlingsledare har talat mycket om Isak-generationens (de medelålders) viktiga uppgift att brygga emellan Abraham-generationen (de äldre) och Jakob-generationen (de yngre). 

När vi nu satt på planeringsmötet inför vårens gudstjänster så kom det upp igen. Hur viktig Isak-generationens funktion är i församlingen. Jag är själv 43 år gammal och tillhör denna generation och jag satt och tänkte på alla mina vänner i församlingen som hör till denna grupp. Flera av dem har haft utbränningssymtom (jag är en av dem) och blivit oerhört försiktiga med sina engagemang. För andra har relationen med livskamraten fått ta den hårdaste smällen och resulterat i skillsmässa. Några har svårt att komma till gudstjänsterna och känna sig hemma bland alla duktiga människor. 

Varför är det så? Skall inte en församling vara platsen där man får komma som man är, utan krav, och bara kunna krascha? Jag kunde inte hålla tyst, jag delade min nöd för mina jämnåriga vänner som kämpar en ojämn kamp mot livets alla måsten och frågade om vi som församling inte borde erbjuda en chans att kliva av istället för att kliva på? En chans att kliva av från alla måsten och förväntningar. En chans att säga nej till mer engagemang och erbjudas vila och återhämtning. Kanske retreater?! 

Om en vecka är det jul och för många så innebär dessa sista dagar en massa stress för att få allt färdigt. Jag tänker då på Maria som valde att sitta ner vid  Jesu fötter och lyssna till honom istället för att ordna med allt som "måste ordnas". Och hon fick Jesu bekräftelse, det var viktigare än alla måsten. 

Jag önskar att du denna Julen fick sitta ner vid Jesu fötter och släppa lite på allt som måste göras. Låt Jesu ord få fylla dig med Frid och ro mitt i all julstress!

Magnus Brengesjö den 18/12 2016

Leave a comment