full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Johanna Högberg: Överge inte den första kärleken!

by Radio Tio | dec 28, 2016

Här om dagen när jag hade min andaktstund så blev jag påmind om en väldigt viktig och central del av vårt kristna liv: den första kärleken, vår överlåtna och sprudlande kärlek till Jesus. Den nyfunna kärleken som gör varje erfaren kärleksivrare påmind om det starka, oskyldiga, intensiva och drömmandet tillstånd som den första kärleken innebär.

Tiden när den man håller kär, är ens största fokus i livet och allt kretsar kring den. Allt man gör och tänker på vill man bara dela med denna enda person. När han eller hon kommer in i dörren är det som om allt står stilla och när man hör sin älskades röst så blir man alldeles varm. Gud älskar oss och har skapat oss till att älska, men han begär faktiskt mer än bara det, han vill att vi älskar honom med samma intensitet som i den första kärleken.

Församlingen i Efesus i uppenbarelseboken var en bra församling, som gjorde goda gärningar, de arbetade tålamod och intensivt. De tycker inte om synden och led tålmodigt för Herren. Men det var en sak han hade i mot dem och det var att de hade förlorat, eller övergivit, sin första kärlek (Upp 2:4-5).  

Jesus uppmanar dem att tänka på sin första kärlek och vända om från var de gick fel. Och på samma sätt tror jag han uppmanar oss i dag att ”vända om” från var vi nu har gått bort eller fel. För det han vill ha av oss är vår första, passionerade kärlek, som är djupare, innerligare och mer uppoffrande, än kanske den vardagliga kärleken.

För mig är musiken ett av de bästa sätten att hitta tillbaka till den där passionerade, laddade och utgivande kärleken, och då framför allt igenom lovsång. För i lovsång och tillbedjan så riktar vi all fokus och uppmärksamhet till Gud och det möjliggör för oss att vi kan ta emot från Honom och på samma sätt ge tillbaka till Honom. För ”vi älskar därför att han först älskade oss” (1 John 4:19).

När jag läste den här texten här om dagen så kunde jag inte låta bli att uttrycka det i en sång:

”jag öppnar mitt hjärta, jag närmar mig dig
led mig Herre, jag närmare dig.

För du är min kärlek, så underbart god. Min förta kärlek så väldig och stor
Jag öppnar mitt hjärta, jag sjunger till dig.
mitt dyraste ja, nu ger till dig”

Leave a comment