full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Lovsång förlöser Guds kraft

by Radio Tio | jan 11, 2017

Min man Vello och jag satt nyligen och såg på en ny Youtube video av och med vår son Michael som bor i USA. I denna video ville han testa hur långt man kan köra bilen när den meddelar att du har tomt för bensin. 

Det var både kul och spännande att se hur det gick för honom - och bilen. Han hade så klart tagit med sig en kanna med extra bensin att fylla på när bilen nådde fullständigt tomt och inte ville eller kunde köra länge. Han behövde ju ta sig till en bensin station för att fylla på tanken igen. 

Plötsligt blir jag påmind om en händelse som ägde rum vintern 1983, tror jag det var. Vello och jag hade varit i Göteborg för att medverka i en ny församling som hade sina öppningsmöten denna helgen, och nu var vi på väg hem efter sista kvällsmötet till Örebro. 

Under helgen hade jag köpt en ny lovsångs kassett med en sångerska som heter Candy Staton. Vi spelade och lyssnade på den hela vägen hem. Sångerna fyllde bilen där vi satt; och jag sjöng med efter vart som jag lärde texterna. 

Vi kände närvaron av Gud så starkt i bilen och vi sjöng och lyssnade, bad och prisade Gud - och DÅ händer det!! På motorvägen in mot Örebro vid midnatt, i mörkret, får vi total bensinstopp! 

Vi hade inte ens tänkt på eller sett att bensin tanken visade tomt, så där stod vi. "Men hjälp, vad gör vi nu" sa jag till Vello?! Det kändes inte alls roligt att sitta där i mörkret; inte ha nån mobil att kunna ringa nån ( mobiler fanns ju inte så klart..) och att inte ha bensindunk i bilen heller. 

När jag tittar ut i mörkret ser jag i sidospegeln en bil som närmar sig och stannar upp bakom oss. Vello går ut för att säga något till mannen om behovet av bensin, men då har mannen redan gått till sin bagagelucka och tagit ut en stor kanna bensin som han kommer bärande med.

Det förunderliga är att han säger inte något, utan börjar hälla i bensinen efter att Vello har öppnat tank locket. Det är som att inga ord behövs sägas där i natten. Vello tackar honom så mycket för hjälpen, mannen ler lite och nickar, och Vello sätter sig tillbaka in i vår bil. Vi väntar på att han skall köra förbi oss, men ingen bil kom och inte gick det att vända på motorvägen och köra åt motsatt håll heller. Vi vänder på oss för att se vart han tog vägen...

Mannen och bilen var spårlöst borta!!

Det var då, efter en stund, vi insåg att det måste ha varit en ängel sänt från Gud att hjälpa oss. Vi hade varit så upptagna med lovsång i bilen, så jag tror att Gud tänkte så här: "Dom är så upptagna med Mig och har glömt att fylla på bensin, så nu må Jag gripa in och fylla deras behov"! 

Ja, vet du? Lovprisning och tacksamhet förlöser Guds kraft rakt in i våra liv och omständigheter - och kan även förlösa änglabesök en mörk vinternatt på en motorväg någonstans i Sverige. 

/ Ingalill Vaim

Leave a comment