full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Ett kryddmått bön och bibelläsning per dag

by Radio Tio | feb 22, 2017
Har du som jag svårt att få bönen och bibelläsningen att bli en vardagsrutin? Då kanske Peter Halldorfs visdomsord kan hjälpa dig på samma sätt som de hjälpt mig.

Det är drygt tio år sedan nu. Jag bodde i Göteborg då och var helengagerad i Saronkyrkans musikliv. Som förälder till en tvåring med ett andra barn på gång, samt med renovering och såsmåningom flytt till nytt boende på agendan så upptogs det mesta av tiden av måsten och krav. När vardagen är fylld av måsten och krav så kan lätt bönen och bibelläsningen upplevas som ännu ett krav eller ett påträngande "jag borde". Under denna tid erbjöds jag tillsammans med många andra ledare i Saronförsamlingen att följa med på en fyradagars tyst retreat i Bjärka-Säby, på kommuniteten under Peter Halldorfs ledning.

Jag valde att anmäla mig och inte anade jag då hur mycket dessa fyra dagar skulle påverka mig och djupt omprägla mina tankar. Det första dygnet på denna tysta retreat gick åt till att vänja sig vid tystnaden, att låta hjulen sluta snurra, rensa sina tankar och tömma sitt inre. Med detta kom tröttheten. Dygn två var ett dygn av sova, vila och återhämta sig. Dygn tre började det hända något...ett nytt uppvaknande, en ny hunger av att lyssna och ta in. Varje dag på eftermiddagen så hade Peter Halldorf en halvtimmes andlig rådgivning för alla oss som deltog på retreaten.

Jag glömmer aldrig vad han sa den tredje dagen. Han talade om hur man kan få bibelläsningen och bönen att fungera i sitt liv. Han jämförde livet med en måltid, och att vi som kristna är saltet, kryddan som är så viktigt för att ta fram smaken.

Han fortsatte med att säga att skall man klara av att var dag läsa bibeln och be så skall man använda kryddmåttet, inte decilitermåttet eller något större mått. Nej, ett kryddmått som man klarar av varje dag. Det är bättre med ett litet mått av bön och bibelläsning varje dag än ett större mått någon gång ibland.

Dessa visdomsord har hjälpt mig radikalt i mitt förhållande till bönen och bibelläsningen. Jag har märkt att kryddmåttet fungerar, jag kan klara av en vers och bön varje dag och det räcker för att ge mitt liv sälta och smak.

Sedan kommer dagar då någon vers lockar en att läsa mer och be mer för det är ju så det är med kryddor. I rätt proportioner så kan de locka fram hungern på ett suveränt sätt.


Magnus Brengesjö, Mullsjö 19/2 2017

Leave a comment