full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Vad är Musik?

by Radio Tio | sep 29, 2017
Blogginlägg i repris av Alf Lax...30 nov 2016

När jag tänker på musik, så hissnar min tanke! 
Vad är musik, kan jag förklara det? Måste erkänna, att det kan jag inte. Att förklara vad musik är, vore nästan detsamma som att jag skulle kunna förklara vem Gud är.

Nu tror jag mig veta vem Gud är, genom bibelns ord. Men aldrig har jag sett honom,aldrig har jag skakat hand med honom, aldrig har jag kramat honom. Ändå tror jag mig veta att han finns här mitt ibland oss.

Likaså är det med musiken för mig. Jag kan inte skaka hand med den, eller krama den i min famn rent fysiskt. Men jag kan känna den, uppleva dess kärlek och kraft! 

Jag tror att musik är en gåva från Gud, lika svår att förklara som Gud själv. Den förenar, styrker, blottar och leder oss in i sanningen om oss själva. Vi känner igen oss, vi kapitulerar och blir avklädda och framför allt: vi försonas med varandra. 

Det är klart att musiken kan missbrukas och skapa hat m.m eftersom den har en sådan dynamik i sig själv. Det beror på vem som håller i taktpinnen.

Men att musiken i sig själv, är en gåva från Gud, är för mig helt naturligt. Lika naturligt som att Näktergalen, Staren eller Lövsångaren sjunger sitt lov till Gud!

Musiken har varit och är en stor del av mitt liv. Den har följt mig sedan barnsben. Minns att jag rullade och sjöng mig själv till sömns, redan som treåring. När jag sjöng, gav det mig en slags trygghet som jag inte kan beskriva med ord.

En hel del forskning pekar på att klassisk musik kan till och med påverka fostret i moderlivet, på ett positivt sätt. Så frågan är, vad är musik?

För mig är musik ett oförklarligt begrepp. Som att försöka förklara hur ljudet uppkom. Ljud finns och örat finns, människans förmåga (såväl som djurens) att uppfatta ljud, har funnits ända från begynnelsen. 
Men vad är det som får människan att skilja på oväsen och musik? Vad är det som förhoppningsvis, får människan att tycka om Koltrastens sång, och inte kalla den för oväsen? En tjur som brölar, en Elefants trumpetstöt, ett lejons rytande. Varför tycker vi inte det är musik, jämfört med näktergalens sång osv?

Jag kan inte svaret. Men för mig är musik en gåva från Gud. Den har sitt eget väsen och liv. Men ändå får vi vara med och skapa den. Fantastiskt!

Vad är det då vi klassar som musik? En del gillar hårdrock, andra tycker bara att det är ett oväsen. Somliga gillar klassiskt, andra gillar jazz. Några gillar blues och andra country. Somliga tycker om "lovsång" medans andra gillar psalmsång.

Men en sak är säker, och det är att alla olika stilar är ett uttryck för musik. Musik som kan lyfta och förena människor oavsett tillhörighet. Musik som kan skapa atmosfär och inspirerar till gemenskap som bryter ner murar och hinder. Likväl som den kan ödelägga, om bitterhet, hat och hämnd får den i sina händer.

Men om den får bli ett uttryck för vår innersta längtan och passion. Då tror jag att musiken är en kraft som öppnar upp våra sinnen för det Gudomliga.

/ Alf Lax
 

Leave a comment