full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Kul att vara tillbaka!

by Radio Tio | okt 10, 2017

Som nån annan skrev, kul att vara tillbaka här på bloggen. Jag skriver alltid lite från mitt amerikanska perspektiv eftersom jag bor i USA sedan 16 år tillbaka. Men jag försöker ändå följa med vad som händer i Sverige. Så glad att Internet och Facebook finns!

Jag var hemma i Sverige i augusti i 3 ½ vecka. Mest för att se till mina föräldrar som börjar bli till åren, men jag gjorde även 2 konserter som båda kändes väldigt välsignade. När vi gav ut min CD ”Open Your Heart” 2015 så hade jag i stort sett varit borta från den s.k. branschen i 30 år och det kändes lite som att jag fick slå mej in. Gud var med men det var ändå lite tufft som att man fick böna och be om att få spelningar. Dom här 2 konserterna var helt förberedda och jag blev glatt överraskad över gensvaret. I båda fallen var det eldsjälar som jag inte kände sedan förut som ordnade med allt och absolut ville att jag skulle komma och sjunga. 2015 hade jag och min man i stort sett bestämt att förutom min gamla hit ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”, (som jag inte kommer undan), så skulle jag bara sjunga sånger från CD:n och promota den. Nu 2 år senare upplevde jag att det var viktigt att ta med flera av dom gamla sångerna. 

Förra året fick jag bakgrunder till dom här sångerna från förr från Thomas, en glad broder och musiker i Blekinge. Jag gjorde t.ex. sånger från min vis-LP ”12 Nya Visor” från 1972 som innehöll specialskrivna sånger för plattan. Olle Adolphson skrev t.ex. ”Nu kommer kvällen” med profetisk text.

”Nu kommer kvällen och solen går, och skuggorna är nära.
Snart tystnar sången och natten rår, och blir kanske svår att bära.
Så sjung mens himlen ännu är ljus, och sång kan ge ro och lisa.
I våldets natt, i ondskapens hus, då hjälper oss ingen visa.
Men ska den dödas när modet flyr, för mörker nöd och fara.
Så ska den födas när dagen gryr. Då blir åter gott att vara”.

Jag sjöng även Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten” med text av Kennet Gärdestad som också skrevs för min platta och även har ett profetiskt inslag tycker jag. Det här är bara versarna.

Ӏnnu spelar syrsor till vindarnas sus
Ännu rullar kulorna på skolgårdens grus
Och än strålar solen på brunbrända ben
Ännu ruvar fåglarna fast timmen är sen

Det finns tid till försoning innan dagen är förbi
För jag tror, jag tror på friheten jag lever i
Och är det inte verklighet
så drömmer jag

Jag vill veta vägen till herdarnas hus
Jag behöver att omges av en ledstjärnas ljus
Det skymmer vid Sion och natten blir sval
Men än doftar blommorna
i skuggornas dal

Det finns tid till försoning innan natten slagit ut
För jag tror, jag tror att livet får ett lyckligt slut
Och är det inte verklighet
så drömmer jag”

Upplevde hur dom här sångerna gjorde att publiken även var öppen för dom nya sångerna och dom ville gärna ha nya CD:n efteråt. Jag vittnar alltid och berättar om mitt liv före och efter frälsningen. Jag tror att om man klart och tydligt står för Jesus så kan smörjelsen ibland vara på dom icke kristna sångerna därför att dom talar ett språk som människor förstår. Den här konserten var i Karlstads Domkyrka och det var fullsatt. Det hade jag inte väntat mej men det var verkligen roligt. Den andra konserten var i Norrköping tillsammans med många andra artister. Det var också välsignat och jag hade många bra samtal. Känner mej som fisken i vattnet i sådana sammanhang. Mer av det käre Gud Fader!

Vi jobbar vidare med nytt material. Det svåra för mej, och det kanske bara är en tankebyggnad, men jag jobbar heltid och har svårt att hinna skriva texter, göra sånger m.m. Här i USA hänger jobbet ihop med sjukförsäkring t.ex. och man har inte lika mycket tid för ”lek” här som i Sverige. Människor jobbar hårt och unnar sej knappt någon ledighet. Beder om rätt balans i livet. Vad vi är kallade till är ju ändå det viktigaste. Beder också om fler öppnade dörrar i Sverige. Det är där jag har en ingång och där finns det människor som vill lyssna och som så innerligt behöver evangelium.

Var välsignade!

 

 

Leave a comment