full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Det går att blanda tro och politik!

by Radio Tio | feb 06, 2018

Jag har den äran att få blogga här på Radio 10 igen. Ofta känner jag att jag behöver nämna för den som inte vet, att jag skriver från min amerikanska horisont. Är inne på mitt 17:e år här. Men egentligen är det ju så att jag skriver från ett kristet perspektiv först och främst. Det är så viktigt att ha urskiljning i denna tiden. Jag upplever att många av mina kristna vänner på Facebook har samma syn som jag även fast vi bor på olika kontinenter. Men det finns också kristna som jag upplever är influerade av den socialistiska anden i Sverige. Det verkar även finnas kristna som tycks tänka att man inte ska blanda in politik med tron. Det tror jag är helt fel. Jag tror inte det är meningen att vi ska leva i ett litet isolerat hörn av världen och inte vara medvetna om vad som händer runtomkring.

Jag skrev för en tid sedan på en kristen bekants Facebook sida med anledning av att President Trump beslutat att göra Jerusalem till Israels huvudstad. Ett helt underbart beslut i min mening. Och jag skrev även hur jag upplever att många svenska kristna inte har urskiljning just p.g.a. socialismens inflytande. Mina kommentarer blev censurerade och borttagna helt och hållet och det jag skrev ansågs som ogräs. Bara en liten parentes, men i alla fall. Alla behöver inte tycka som jag gör men igen det är viktigt att vi inte sticker huvudet i sanden och tror att det bara är kristet att citera Bibeln hela tiden. Jag tror att Gud ger oss urskiljning att se igenom på alla livets områden.

Vi som genomlevt åtta år med Obama här i USA är så innerligt glada för en President som Trump. Obama försökte väldigt tydligt att göra Amerika till ett socialistiskt land. Helt emot Guds kallelse som är att vara en ”Stad uppe på berget”. (Europa gillade honom tror jag därför att han var precis som dom.)

Ulf Ekman predikade på 80-talet att socialismen var av ondo. Där hade han helt rätt. Varför? Alla länder med socialistiskt inflytande försöker ta bort Gud från samhället och människorna. Staten blir istället Gud och den som alla måste se upp till.  I sitt senaste tal som var ”State of the Union” sa President Trump att Amerika är ett land där ”In God We Trust”, (Vi litar på Gud) och inte på en statlig byråkrati. Häftigt! Nåt som man försökt helt sopa bort dom senaste åren.

Jag älskar också USA:s FN ambassadör Nikki Haley. Att höra henne tala i FN är i alla fall musik för mina öron. Kolla på Youtube om du inte har hört henne. Tänk om vi hade sådana politiker i Sverige. Som kallar ont för ont och gott för gott. Och inte som läget är nu som mera liknar Jesaja 5:20

”Ve dem som kallar det onda gott, och det goda ont, dem som göra mörker till ljus, och ljus till mörker, dem som göra surt till sött, och sött till surt!”

Vi ber om väckelse givetvis, ingen politiker kan frälsa världen, men vi behöver ledare som står för kristna värden så att människor kan bli frälsta.

Om allt går enligt planerna kommer jag hem till Sverige ett par veckor i mars. Ska bl.a. sjunga i Visby den 10:e mars.

Nästa gång om jag får chansen ska jag skriva om allt gott som faktiskt kommit från Sverige och hur stolt man är som utlandssvensk många gånger. Det ni! 

Var välsignade! Ge aldrig upp!

Leave a comment