full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Tankar om döden

by Radio Tio | apr 27, 2018

Jag tänkte skriva om döden idag. Upplyftande, eller hur? Jag tänker på alla dom som läser den här bloggen och som kanske inte känner Jesus ännu.

Många kända profiler i svenskt nöjesliv har gått bort sista tiden och jag tror det skakar en del. När man kommit upp i min ålder, (63), börjar man se många som funnits med sen man var liten inte bara åldras men gå bort. Och många i t.ex musikbranschen är nu uppe i 70-årsåldern och närmar sej 80. Björn Skifs sa t.ex efter att Jerry Williams gått bort. ”Ingen kommer undan.” Så sant..

Det var mycket som samverkade till att jag blev frälst när jag var 30 år. En sak var att jag hade svår dödsångest som började när jag var i 24-års åldern. Det finns en sång av John Lennon där han sjunger: ”Nobody told me there'd be days like these”. Jag vet inte vad sången handlar om för övrigt, men just den frasen fastnade i mitt sinne och jag tänkte att ingen hade någonsin förberett mej på den ångest som jag upplevde då. Jag tänkte på Pär Lagerkvist som skrev: ”Ångestångest är min arvedel, min strupes sår mitt hjärtas skri i världen”. Och jag tyckte det var så fruktansvärt att detta nu skulle vara mitt liv.

I Predikaren 12:1 står det: ”Så tänk då på din Skapare i din ungdomstid, (förrän de onda dagarna komma och de år nalkas, om vilka du skall säga: »Jag finner icke behag i dem»...

Jag tolkar det även som att ”tänk på slutet/döden i din ungdomstid”. Jag är så tacksam att jag hade den dödsångesten för den ledde mej till frälsning. Många, många bara skjuter döden framför sej och vägrar ta itu med hela frågeställningen.

En sak som jag inte kunde begripa var att om nu döden var så naturlig varför reste sej hela mitt inre upp emot den. Jag tänkte med fasa på hur min kropp, jag, en gång skulle förintas. Det var nåt som inte stämde.

I Hebreérbrevet 2:14,15 står det:

”för att han, Jesus), genom sin död skulle göra den maktlös som hade döden i sitt våld, det vill säga djävulen,och befria alla dem som av fruktan för döden hade levt i slaveri hela sitt liv”.

I Johannes 11 25-26 säjer Jesus "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin döTror du detta?"

1 Kor 15 20-23: ”Men nu har Kristus uppstått från de döda som förstlingen av de insomnade. Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa. Liksom i Adam alla dör, så skall också i Kristus alla göras levande. Men var och en i sin ordning: Kristus som förstlingen och sedan, vid hans ankomst, de som tillhör honom”.

När jag blev frälst där på stranden på Mallorca så försvann dödsångesten. Jag tror att all ångest är dödsångest i grund och botten och som Bibeln säjer, den håller oss i slaveri.

Nu blev jag fri och jag var inte längre en fånge i min kropp utan jag fick liv i min ande. JAG var nu en ande som bodde i en kropp. Jag blev fri från mej själv och allt det gamla. Evigt liv kom in i mej. Jag fick ett val där på stranden att välja mellan död och liv. Jag sa ja och valde LIVET. Jag dog och uppstod med Jesus där i samma stund. Och jag fann en väg UT ur detta jordeliv.

”Jag tar i dag himmel och jord till vittne mot er att jag har förelagt dig liv och död, välsignelse och förbannelse. Välj då livet, så att du och dina efterkommande får leva”….5 Mos 30:19

”Kristi kärlek driver oss, för vi är övertygade om att en har dött för alla, och därför har alla dött. Och han dog för alla, för att de som lever inte längre ska leva för sig själva utan för honom som har dött och uppstått för dem”. 2 Korintierbrevet 5:14-16

Jag tror många människor har en folktro mer än en biblisk tro. Man tror lite vagt att ens närmaste ska mötas i himlen när dom dör.

Bibeln är väldigt klar över att det bara är genom tro på Jesus Kristus som vi kan få evigt liv och tillträde till det himmelska. “Jag är Vägen, Sanningen och Livet och ingen kan komma till Fadern utom genom mig”, säjer Jesus. Johannes 14:6

Jesu ord: "Jag säger dig sanningen: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike." Johannes 3:3

Och i Petrus 1:23 ”Ni är ju född nytt, inte av en förgänglig säd utan av en oförgänglig, genom Guds levande ord som består.”

Jesus är Ordet, den oförgängliga säden. Jesus säjer:

”Här är brödet som kommer ner från himlen för att man ska äta av det och inte dö. Jag är det levande brödet som har kommit ner från himlen. Den som äter av det brödet ska leva i evighet. Och brödet som jag ger är mitt kött, för att världen ska leva." Johannes 6:50-51

Inget är underbarare än att veta att det finns en evighet som väntar. Skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra nu. IDAG är frälsningens dag!

Bed så här från ditt hjärta:

”Käre Jesus, jag kommer till dej. Tack för att du dog på korset för MINA synder. Tack för att du tog MIN död för att jag skulle få LEVA. Jag tar emot dej nu som MIN Frälsare. Tack för att du föder MEJ på nytt och ger mej evigt liv. Tack Fader i himmelen för att jag nu är ditt barn och tillhör dej. Amen”


Leave a comment