full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Skriver från våren i” Sveriges Trädgård ”Blekinge : )

by Radio Tio | maj 15, 2018

Igår mötte Gud mej på ett starkt sätt genom sitt ord.

Ännu en gång påminde han mig om vikten av att äta sig mätt .

Vadå menar du ? På köttfärssås och spagetti? Ja det är ju underbart gott

Men denna gång menar jag det som Jesus säger i Lukas 4:4

” Människan ska inte leva bara av bröd utan av varje ord som kommer från Gud.”

Ja vi som gått bibelskola har ju fått lära oss detta. Men det kan ju vara så att goda vanor har glömts bort eller inte är goda vanor längre.


En bibellärare sa så här:

Ja nu har du varit på en härlig konferens i helgen. Sen vaknar du upp på måndag och är tom och jättetrött i huvudet .

Du äter en god frukost. Men din ande då? Bara för att du åt frukost i helgen så skippar du inte frukost lunch och kvällsmat på måndagen.

Det är likadant med vår inre människa. Vi behöver äta varje dag av ordet.


Igår satte jag mej och tog speciell lång tid i ordet för jag kände att jag behövde ett skrovmål. Ibland kan fienden utan att vi märker det smyga på

oss utan att vi tänker på det. Det är nästan som den kokande grodan. Vi blir mycket upptagna med internet jobb svt tv4 politik , verksamhet od. Vi slänger mest av plikt en liten blick ner i ordet och ber snabbt en bön.


För att inte tyngas ner av denna världens atmosfär så måste vi blötläggas varje dag i Guds atmosfär.

När Jesus säger i Joh 16:33 ” Detta har jag talat till er för att ni ska ha frid i mig . I världen lider ni betryck men var vid Gott mod . Jag har övervunnit världen.”

Igår då tex satte jag mej och läste högt igenom en liten skrift jag fick på bibelskolan som heter ”Troshjälpen” Den är utformad så att under olika rubriker. Tex ” Om du har fruktan och oro” så citeras olika bibelord som ger mej motvikt mot fruktan och oro, tex:

” Inget vapen som smids emot mej ska ha någon lycka för min rättfärdighet är av Herren” Jesaja 54:17

”Han som är i mej är större än den som är i världen” 1 Johannes brev 4:4


I den finns 8 olika rubriker:

1” Vad jag är i Kristus” 2 Vad jag äger i Kristus ”

3 Vad jag kan göra i Kristus ” 4 För vederkvickelse och styrka ”

5.För ekonomiska och materiella behov” 6 För ledning och visdom” osv


Sen har jag många ggr tagit mitt eget ämne och letat bibelord och talat ut.

Tex när läkarna sa att jag nog inte skulle kunna få några barn. Då letade jag fram löften från ordet och talade ut dessa varje dag. Idag har jag 3 friska barn Halleluja !!!

Igår satte jag mej också ner och läste högt Hebreerbrevet kapitel 11 och 12

Rubrikerna är där Kap 11 ”Trons människor” kap 12 ”Maning till uthållighet”

Paulus säger i Rom 10:17 ” Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Kristi Ord”

Kapitel 11 är fyllt av människor som hade tro och som också handlade i tro. Resultatet av deras handlingar var avgörande för miljontals människor i vissa fall.

” Det står i hebr 11;1 ” Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser” I vers 6 står det ” Men utan tro är det omöjligt

att behaga Gud, för den som vill komma till Gud måste tro att Gud är till, och att han lönar dem som söker honom”


Idag är det ju söndag så vi slog på kanal 10 och lyssnade på en predikant från Örebro som talade så bra om vår relation med Gud.

Han sa : ” Vi är ju fof barn till vår Far Gud. Barn lyckas ibland och misslyckas andra dagar. Men vi är ju fortfarande hans älskade barn.

Vi får ju komma och be om förlåtelse. Det handlar ju om som det står i 1 Johannes 1:7 :”Men om vi vandrar i ljuset har vi gemenskap med varandra, och också med vår far Gud, och Jesu Kristi hans sons blod renar oss från all synd”


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213420622884687&id=1073284986

Skickar med en sång härovanför som min far sjöng förra våren/ sommaren accapella till fåglarnas ackompanjemang


Stannar här för denna gång . Så jag inte blir för långrandig

På återhörande /


Marie L Sonesson

Leave a comment