full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Evolutionsläran vs Skapelsen

by Radio Tio | jun 04, 2018
Vill skriva om en sak jag tänkt på ett tag utifrån att jag hör bekännande kristnas funderingar ang detta ämne jag berör här.

För att gå lite tillbaka i historien så kan jag berätta om hur det var för mej när jag gick i högstadiet .

Vi fick ju lära oss att vi kom från aporna.
Vi människor är djur,lite mer utvecklade än apor.
Vi fick lära oss att det är utvecklings läran som gäller. Det började med en liten amöba som har utvecklats till en människa.
Det var på den nivån (=högstadiet ) något som man inte ifrågasatte.
Det var en liknande situation i gymnasiet. 

När jag kom till högskolan så blev det i alla fall uttalat att det var en teori.
Alltså det öppnade för att det kan finnas andra teorier och uppfattningar 
Utvecklingsläran eller evolutions teorin som den också kallas är inte vetenskap eller fakta utan precis som det låter en teori .

Hur uppkom då denna teori?
En man vid namnet Darwin utformade denna teori. Men det är många felande länkar och väldigt mycket som inte stämmer eller absolut inte kan förklaras på ett logiskt vetenskapligt sätt.

Darwin själv avsade sig denna teori på slutet a  sitt liv .

Det finns ingen människa som  kan  förklara vetenskapligt med fakta hur allting har kommit till.

Det finns en mängd teorier och ärligt talat fantasier. 

Egentligen är det mest logiska att en högre intelligens har skapat allt.

Precis som när du ser en vacker tavla så vet du att det finns en konstnär bakom den.

Detta leder mej till att skriva om en person som heter Jesus Kristus. 

Han föddes som de flesta vet i Betlehem 
När han var c:a 30 år så började han  predika och tala 
Men inte bara med ord utan han gjorde mirakler och kraftgärningar av olika slag.

Han gav också sitt erkännande till sin Fader Gud som skaparen utav himmel och jord!
Ni kan googla på Francis A Schaeffer, en professor som startade ett universitet i Schweiz  som heter L'abri . Han har skrivit många böcker i detta ämne på ett sakligt och föredömligt sätt.

Enligt Jesus Kristus är du skapad av Gud till hans avbild = att du är skapad lik Gud.

Du är alltså inte ett djur. Du som är kvinna är tex inte lik en höna .Det finns de män som lever helt i den teorin att de är tuppen i en hönsgård och att det därför legitimt att ha flera kvinnor. De ser på kvinnor som ett sexobjekt. Fruktansvärt förnedrande synsätt

Nej Jesus Kristus säger : Gud skapade oss lika honom. Till man och kvinna skapade han dem

Därför är det så att en man ska överge sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru och de skall vara ett kött. (Citat Jesus ) Skaparen har inte gett mannen ett harem!
Utan en hustru som han skall hålla sig till.

Detta gäller naturligtvis samma för hustrun 
Jesus Kristus lär oss hur vi ska leva .
Han visar oss vem Gud är .

Gud är Ande säger Jesus Vi är ju lik honom så då är vi också en ande.
Vi består enligt Jesus av ande själ och kropp. 1 Tess 5:23-24
(Apostlarna undervisade det de hört från Jesus .Aposteln Paulus som skriver här hade blivit undervisad av bla Aposteln Petrus)

Människan är alltså inte bara en kropp. Nej hon är fortfarande en personlighet .Hon har en inre människa som lämnar kroppen när den dör och lever vidare i evighet. 
När man läser Nya Testamentet står det mycket om detta .

Ett annat ord som är ett nyckelord i Bibeln är
Psalm 111:10
"Att respektera Gud är början till vishet 
De som gör så får ett gott förstånd
"

Psalm 9:10 " Att frukta Herren är början till vishet,  att känna den Helige är förstånd"
Grunden är de 10 bud som Mose fick av Gud. 
Jesus säger att sammanfattning gen av  buden är den gyllene regeln:
"Älska din nästa som du älskar dej själv 
Gör mot andra det du vill att de ska göra mot dej
"
Varför det ser ut som det gör i vårt samhälle är att man glömt  bort  detta

Läs Rommarbrevet 1:18-32
och 1 Kor 1:18-31

Marie L Sonesson

Leave a comment