full screen background image
Radio 10:s vision är att skölja landet med lovsång. Det gör vi genom två olika radiokanaler; Radio 10 Worship och Radio 10 Classic. Dessa är helt kostnadsfria och sänder dygnet runt via internet. Radio 10 är samfundsoberoende och riktar sig till alla som älskar Jesus.
Radio 10 Worship är kristen musik- och lovsångskanal som återspeglar vad Gud gör idag, och vem han är. Fokus ligger på lovsång och nattetid på tillbedjan, betjänande och soaking music. Mycket av det vi spelar är svenskt eller har svensk anknytning. 

Radio 10 Classic har fokus på den svenska kristna sångskatten såsom läsarsånger och klassiska väckelsetoner. All musik är på svenska (vilket inkluderar en och annan norsk sång).

1. Klicka på den röda eller gula "Lyssna nu"-knappen här på hemsidan (här ovan till höger) 

2. Lyssna genom mobiltelefon (smartphone) eller surfplatta genom våra Radio10-appar. Radio 10 har två separata appar, en för varje kanal, på plattformar med iOS (Apple) och Android. Sök i din smartphones app-butik efter "Radio10 W" (Worship) och "Radio10 C" (Classic). På iPad söker du bland iPhone-appar för att hitta Radio 10. På iOS-enheterna finns trevligheter som t ex insomningstimer och väckning inbyggt!

3. Du kan kan även få in kanalen med externa appar genom till exempel TuneIn Radio. Där söker du reda på Radio10 och/eller Radio10 Classic. Vill du sedan ha snabb åtgång till någon av våra kanaler markerar du oss med "favoriter" (det röda hjärtat)

4. Har du en Apple TV (4:e gen) finns båda Radio 10-kanalerna med i Kanal 10s app tillsammans med de tre tv-kanalerna

5. Lyssna genom externa spelare som till exempel iTunes (Musik - Internet Radio - Religious - Radio10 
och/eller Radio10 Classic). Har du en Apple TV av äldre generation använder du samma sökmönster

Vi söker musik som berör människors hjärtan. Har du spelat in musik som ligger i linje med Radio10 Worship eller Radio10 Classic och vill att andra ska få del utav den? Skicka den till oss så lyssnar vi igenom den för att eventuell spela den i våra program.

För Radio10 Worship söker vi musik av lovsångskaraktär som tydligt upphöjer Jesus

För Radio 10 Classic söker vi kristen musik på svenska som ligger i linje med läsarsånger, väckelsetoner och den svenska kristna sångskatten.

Kvalitén behöver inte vara "perfekt", dock av bra kvalité för att förmedla ett värde för lyssnaren. Det vi lägger vårt fokus på är Gudsnärvaron i musiken.

Skicka din musik, tillsammans med några rader om den och om dig, till

Radio10
Box 152
343 22 Älmhult

Eller maila den (MP3 320kps eller AAC) till info@radio10.se.
Skicka då gärna med omslagsbild om du har en sådan.

* Vi skickar inte tillbaka insänt material och garanterar inte att allt som sänds till oss spelas på Radion.
.

Radio 10 har sitt kontor i Älmhult, i södra Småland

Adress
: Box 152, 343 22 Älmhult
Besöksadress: Köpmangatan 9 A

E-mail: info@radio10.se
Telefon: 0476-502011
Bankgiro: 845-5032

Radio 10 tillhör Kanal 10 Media-koncernen och är därmed systerbolag till bland andra
Kanal10 Sverige (TV),   Kanal10 Norge (TV),  Kanal10 Asia (TV),  Inblick (Nyhetstidning) och Kanal 10 Förlag (Böcker och musik mm)

Nyheter

Sommarvärmen avtar med Jesu värme är evig

Radio Tio | 09 aug, 2018
Sommaren gör sig fortfarande påmind även om semestrarna börjar ta slut och det vanliga vardagslunken åter har tagit fart. I skrivande stund räknar man med temperaturer på rekordnivå. Jag är tacksam, jag är glad för en av de vackraste somrarna på mycket länge. Mycket bad och härliga utflykter tillsammans med vänner och familj...

Men min glädje är inte allas glädje. Många har lidit av hettan och torkan. Problem men skördar och djur som inte får foder. Elden har härjat runt i hela landet. Negativa konsekvenser på infrastruktur och längre fram även på vår ekonomi. Mycket elände för några månaders torka. Jag måste tillägga att jag verkligen lider med alla människor som haft en förfärlig sommar på grund av solen och hettan, men jag tror också att de flesta har lett åt solens värmande strålar. Det råder blandade känslor. Oavsett hur man känner för värmen så sätter sommarens väder livet i perspektiv. Vi tror vi kan styra och kontrollera allt i vår omgivning men det är bara Gud som har kontroll av skapelsen. Oavsett hur mycket vi planerar och förbereder finns det saker vi inte kan förutse med vår mänskliga förmåga.

Ett annat ämne jag vill beröra är våra kära sommarkonferenser. Sommaren är för de flesta troende en tid av andlig återhämtning, en tid att höra Guds ord och fyllas med ny kraft som ska ta oss vidare så vi orkar med hösten och det mörker som ligger framöver. Jag hoppas sannerligen att du har fått dig en dos av den Helige Ande och blivit välsignad dit du har åkt. Konferenser är på många sätt bra däremot tror jag inte att det räcker för ett andligt välmående. Som troende måste vi varje dag fylla oss med den Helige Ande och den kärlek Jesus förmedlar. ständigt måste vi hitta kraften som fyller oss så vi blir livgivande. Vårt liv kan symboliseras av bägare som Jesus kan fylla med hans härlighet så att vi i vår tur kan fylla andra människor med samma härlighet.

Efesiebrevet 1:7-9 säger:

I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han har låtit flöda över oss, med all vishet och insikt.

Jesus låter hans nåd flöda över oss, vi i vår tur ska låta den nåden flöda över på andra.

Det fantastiska med att leva i 2018 är att vi alltid har tillgång till en källa med levande vatten. Vi kan först och främst själva be, läsa bibeln och lovsjunga för att fyllas oss med Jesu kärlek. Länner man sig trotts det ofokuserad och inte hittar fram så finns det hjälp att få. Radio 10 är en fantastisk källa till liv. Att få lyssna på lovsången och äran till Guds storhet och Jesus frälsande kraft är både uppbyggande och livgivande. Känner du dig tom, låt då lovsången fylla ditt hjärta med liv. För även om sommarvärmen avtar så kommer Jesu värme vara evig.