full screen background image

Sommarvärmen avtar med Jesu värme är evig

User Not Found | 09 aug, 2018
Sommaren gör sig fortfarande påmind även om semestrarna börjar ta slut och det vanliga vardagslunken åter har tagit fart. I skrivande stund räknar man med temperaturer på rekordnivå. Jag är tacksam, jag är glad för en av de vackraste somrarna på mycket länge. Mycket bad och härliga utflykter tillsammans med vänner och familj...

Men min glädje är inte allas glädje. Många har lidit av hettan och torkan. Problem men skördar och djur som inte får foder. Elden har härjat runt i hela landet. Negativa konsekvenser på infrastruktur och längre fram även på vår ekonomi. Mycket elände för några månaders torka. Jag måste tillägga att jag verkligen lider med alla människor som haft en förfärlig sommar på grund av solen och hettan, men jag tror också att de flesta har lett åt solens värmande strålar. Det råder blandade känslor. Oavsett hur man känner för värmen så sätter sommarens väder livet i perspektiv. Vi tror vi kan styra och kontrollera allt i vår omgivning men det är bara Gud som har kontroll av skapelsen. Oavsett hur mycket vi planerar och förbereder finns det saker vi inte kan förutse med vår mänskliga förmåga.

Ett annat ämne jag vill beröra är våra kära sommarkonferenser. Sommaren är för de flesta troende en tid av andlig återhämtning, en tid att höra Guds ord och fyllas med ny kraft som ska ta oss vidare så vi orkar med hösten och det mörker som ligger framöver. Jag hoppas sannerligen att du har fått dig en dos av den Helige Ande och blivit välsignad dit du har åkt. Konferenser är på många sätt bra däremot tror jag inte att det räcker för ett andligt välmående. Som troende måste vi varje dag fylla oss med den Helige Ande och den kärlek Jesus förmedlar. ständigt måste vi hitta kraften som fyller oss så vi blir livgivande. Vårt liv kan symboliseras av bägare som Jesus kan fylla med hans härlighet så att vi i vår tur kan fylla andra människor med samma härlighet.

Efesiebrevet 1:7-9 säger:

I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han har låtit flöda över oss, med all vishet och insikt.

Jesus låter hans nåd flöda över oss, vi i vår tur ska låta den nåden flöda över på andra.

Det fantastiska med att leva i 2018 är att vi alltid har tillgång till en källa med levande vatten. Vi kan först och främst själva be, läsa bibeln och lovsjunga för att fyllas oss med Jesu kärlek. Länner man sig trotts det ofokuserad och inte hittar fram så finns det hjälp att få. Radio 10 är en fantastisk källa till liv. Att få lyssna på lovsången och äran till Guds storhet och Jesus frälsande kraft är både uppbyggande och livgivande. Känner du dig tom, låt då lovsången fylla ditt hjärta med liv. För även om sommarvärmen avtar så kommer Jesu värme vara evig.

Jeg hører hver dag på Radio10. Det er en fantastisk kanal til oppbyggelse og vokster.
Så godt med all lovsangen og de gode bloggene.
Jeg har anbefalt denne kanalen til flere av mine norske venner :-)

Jag spelar musik för mina mjölkkor. Jag upplever att de mjölkar bättre med andlig musik :)!

"Det är fredag kväll. Barnprogrammet tog precis slut, jag och maken blev sittandes kvar vid middagsbordet, satte på radio10 Classic... En heldagsfrid sveper in i köket. Andäktigt sitter vi och lyssnar. Ljusen på bordet brinner och kaffet tog lite extra tid att dricka upp. Vi blundar, tittar på varandra, tystnaden är inte tråkig. Så börjar vi sjunga med i de välkända kära sångerna och psalmerna och vi är inte ensamma i köket längre."

Kära Ni på Radio 10! Tusen TACK för en underbar kanal med underbar musik. Jag tycker oerhört mycket om den. Be blessed!

Hej och tack för en fantastisk kanal! Jag lyssnar på radio10 så fort jag kommer till mitt kontor och det är en välsignelse.

Thanks for R10! I am convinced, that it must be a great blessing for all listeners. I like it very much, because you can grow in faith by listening. As far as concerning adoration songs, it is the most powerful one, I found in internet radio. God bless you!